Fikk nytt hotell

Covid-smitten herjer i friidretts-VM. Karsten Warholm (26) tar ekstra grep.

PÅ DEN SIKRE SIDEN: Karsten Warholm hadde på seg munnbind da han kom til pressetreff i VM-byen Eugene. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet
PÅ DEN SIKRE SIDEN: Karsten Warholm hadde på seg munnbind da han kom til pressetreff i VM-byen Eugene. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EUGENE (Dagbladet): Karsten Warholm bekreftet onsdag at han stiller i VM.

26-åringen fra Ulsteinvik har slitt med en skade han pådro seg i sesongstarten i Marokko, men nå føler den regjerende OL- og VM-mesteren at kroppen er så god at han kan kjempe om gull.

Men dramaet er langt fra over for Warholm og resten av den norske troppen. De nærmeste dagene handler alt om å holde seg skadefri for verdensrekordholderen på 400 meter hekk, og på toppen av det hele må han unngå covid.

Og der har han tatt ekstra grep.

Flytter ut

Egentlig skulle hele den norske troppen bo sammen på University of Oregons campus - et steinkast fra VM-arenaen Hayward Field.

Det er en pur-klassisk campus, som tatt ut fra scener fra filmene Road Trip eller American Pie: Det er ingen aircondition, mange deler rom og flere har felles dusj og do.

Men før VM har Warholms sponsor Puma gitt han og mange andre av selskapets stjerner mulighet til å bo på et hotell i nærheten.

Dette er et ekstra grep blant annet for å sikre seg mot covid-smitten som herjer i USA.

- Det er ingen dramatikk i det, men Puma hadde noen hotellrom jeg tenkte at vi kunne benytte oss av, forklarer Warholm til Dagbladet.

- Når tok du avgjørelsen?

- Det husker jeg ikke helt.

- Var det nå den siste uka på grunn av covid eller i forkant?

- Hmmm. Det var nok før covidgreiene det ble tilbudt oss og vi tok det, men det er ikke noe dårligere idé sånn situasjonen er nå, sier Warholm.

Han påpeker også at muligheten til å sove med sin trener Leif Olav Alnes var en viktig del av begrunnelsen:

- Jeg har alltid delt rom med Leif (Olav Anes, Warholms trener) på konkurranser, og inne i campen kunne jeg ikke gjøre det. Seperasjonsangsten slo inn, og nå benytter vi oss av de hotellrommene. Det er 50 meter unna der vi ellers skulle ha bodd, og vi vil være i leiren som alle andre.

VIKTIG BRIKKE: Karsten Warholm har et godt samarbeid med Leif Olav Alnes. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIKTIG BRIKKE: Karsten Warholm har et godt samarbeid med Leif Olav Alnes. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Tar grep

Norge har blitt hardt rammet av covid-smitten allerede. Den siste uka har fire i støtteapparatet blitt smittet på precamp, og i går kom den blytunge beskjeden om at Hedda Hynne også er smittet.

Den norske friidrettslegen Ove Talsnes har en viktig jobb foran seg de nærmeste dagene. Så langt har 14 utøvere kommet. De siste tar turen snart.

- Alle andre enn Karsten skal bo på campus. Jeg er helt ok fornøyd med det. Det beste hadde vært om de kunne ha splittet seg mer, men det er helt umulig. Vi har fått rom via arrangøren, og det er ikke andre rom å oppdrive, forklarer han til Dagbladet.

PASSER PÅ: Lege Ove Talsnes. Foto: Lise Åserud / NTB
PASSER PÅ: Lege Ove Talsnes. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Legen har en stor frykt under VM:

- Alle norske utøvere som er inne i campus har testet negativt, så det kommer til å gå helt fint til smitten eventuelt kommer inn i campen. Da er det en stor utfordring.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer