Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk OL-drømmen knust. Slo tilbake med pallplass i sesongåpningen

Mons Røisland fikk et trist OL med skade på trening. Lørdag var snowboarderen tilbake og tok en sterk 3.-plass i big air i verdenscupåpningen på New Zealand.

PÅ PALLEN: Mons Røisland. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
PÅ PALLEN: Mons Røisland. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I februar pådro 21-åringen seg brudd i brystbeinet da han falt under trening i forkant av OL-finalen i slopestyle. Han gikk også glipp av big air-konkurransen i de samme lekene.

Under sesongstarten var Røisland tilbake og viste at han er en del av den ypperste verdenseliten. Han ble kun slått av amerikanske Chris Corning og Japans vidunderbarn Takeru Otsuka (17).

- Mons hadde skikkelig stang ut under OL, men i natt leverte han til de grader. Dette var en bra start på sesongen, sier landslagssjef Per Iver Grimsrud i en pressemelding fra Norges Snowboardforbund.

Røisland var eneste nordmenn som tok seg til big air-finalen i Cardrona. Markus Olimstad, Isak Ulstein og Fridtjof Tischendorf røk alle ut i kvalifiseringen.

Corning vant verdenscupåpningen etter å ha greid en såkalt quadcork, som vil si at man gjør fire saltoer i rotasjonen. Det er et triks kun noen få i verden mestrer.

- Quaden til Chris var det ikke mye å utsette på, så lenge hoppet er stort nok kommer han til å gjøre det denne sesongen. Han er utrolig stabil, og vi kommer til å se mye av ham i løpet av vinteren. Quadcorken har også kommet for å bli i konkurranser, sier Grimsrud.

Marcus Kleveland er hittil den eneste norske utøveren som har gjort trikset.

Hele Norges coronakart