UTENFOR RETTEN: Harry Redknapp ble møtt av et kobbel pressefotografer utenfor rettslokalet i dag. Foto: REUTERS/Luke MacGregor/Scanpix
UTENFOR RETTEN: Harry Redknapp ble møtt av et kobbel pressefotografer utenfor rettslokalet i dag. Foto: REUTERS/Luke MacGregor/ScanpixVis mer

- Fikk overgangspenger inn på skjult konto oppkalt etter hunden

Tottenham-manager Harry Redknapp i retten, tiltalt etter pengeoverføringer til Monaco-kontoen «Rosie 47».

(Dagbladet): Tottenham-manager Harry Redknapp måtte i dag møte i retten, tiltalt for skattesvik.

I retten i dag kom det fram at Redknapp fikk betalt to større summer til en bankkonto i Monaco kalt «Rosie 47» , ifølge The Guardians Jamie Jackson og Daily Telegraphs Paul Kelso, som fulgte saken.

«Rosie» skal være navnet på en av Redknapps hunder, mens 47 henviser til managerens fødeår.

Ifølge påtalemyndigheten betalte daværende Portsmouth-styreformann Milan Mandaric 145 000 pund inn på en bankkonto i Monaco, registrert på Redknapp, mellom 2002 og 2007.  Ifølge tiltalen var hensikten å unngå inntektskatt og trygdeavgifter, og det var med det i tankene Redknapp åpnet kontoen, skriver Daily Telegraph.

Det andre tiltalepunktet gjelder et tilsvarende forhold, en sum på 150 000 pund som ble betalt inn mellom 2004 og 2007.

Aktoratet hevder at Redknapp skal ha oppgitt «Rosie 47»-kontoen i forbindelse med Lord Stevens granskning av overganger i engelsk fotball i 2006, fire år etter at den ble opprettet, ifølge Kelso.

Ifølge Jackson argumenterte aktoratet i retten med at Monaco var valgt for å holde kontoen skjult.

Ifølge aktoratet hadde Redknapp flere avtaler om bonuser, blant annet en avtale om 10 prosent av overskuddet i forbindelse med spillerkjøp ved enkeltoverganger inn og ut av klubben. Da han var sportsdirektør (noe han først ble ansatt som i 2001) skal det ha vært 10 prosent, mens det ble redusert til 5 prosent da han var manager. Ifølge nyhetsbyrået AP mener aktoratet at Redknapp har tjent store summer i forbindelse med overganger.

Både Redknapp og Mandaric nekter straffskyld i saken. Rettssaken er ventet å vare i 12 dager og vil legge begrensninger på Redknapps muligheter til å styre laget som ligger på 3. plass i Premier League.

Managerens sønn, tidligere Liverpool- og Tottenham-spiller Jamie Redknapp, var for øvrig blant tilskuerne i retten i dag.