Fikk overraskende invitasjon

Derfor ble pressekonferansen med Haaland framskyndet i dag.

SNAKKET: Erling Braut Haaland og Ståle Solbakken møtte mediene på Ullevaal stadion i dag. Foto: Bjørn Langsem
SNAKKET: Erling Braut Haaland og Ståle Solbakken møtte mediene på Ullevaal stadion i dag. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): Det var ikke meningen at Erling Braut Haaland (21) skulle møte norske medier på Ullevaal stadion mandag. Men så kastet fotballandslaget om på planene.

Grunn?

- Det kan jeg faktisk si. Noen av spillerne er invitert til Hans Majestet Kongen. Vi synes det var en god grunn, sier landslagstrener Ståle Solbakken.

- Hva slags møte blir det?

- Det kan jeg ikke fortelle om før jeg har vært der.

SPORTSINTERESSERT: Kong Harald er svært sportsinteressert. Her er han sammen med tidligere fotballpresident Terje Svendsen på Ullevaal stadion i 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB
SPORTSINTERESSERT: Kong Harald er svært sportsinteressert. Her er han sammen med tidligere fotballpresident Terje Svendsen på Ullevaal stadion i 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Norge forbereder kamp mot Serbia i Nations League torsdag. Kampen spilles i Beograd.

Landslagets mediesjef, Morten Morisbak Skjønsberg, vil ikke utdype noe rundt kongebesøket:

- Dette må du ta med slottet, svarer han i en tekstmelding. Heller ikke der i gården går praten løpsk når Dagbladet tar kontakt:

- Vi gir ikke opplysninger om kongens private program, skriver assisterende kommunikasjonssjef, Sven Gj. Gjeruldsen, i en tekstmelding.

Opprinnelig skulle flere spillere møte mediene på Ullevaal stadion i formiddag. Dette programmet er nå forskjøvet til tirsdag.

På Ullevaal fikk Ståle Solbakken spørsmål om Haaland-pressekonferansen ble framskyndet for å unngå møte med serbiske og svenske journalister seinere i uka. Dette avviste landslagstreneren bastant.

Så lenge Haaland ikke er offisielt presentert i Manchester City, er han forhindret fra å snakke om klubben. Det skaper utfordringer for landslaget, som naturligvis vet at dette har verdenspressens interesse.

TELLER NED: Erling Braut Haaland og Norge forbereder kamp mot Serbia i Beograd torsdag. Foto: Bjørn Langsem
TELLER NED: Erling Braut Haaland og Norge forbereder kamp mot Serbia i Beograd torsdag. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Da det norske kongeparet hadde det nederlandske kongeparet på besøk i november, vitset kongen om «Haaland» og «Holland». Han viste til kampen i VM-kvaliken mellom lagene i september 2021.

- Mange nederlandske supportere trodde den norske fansen ropte «Holland». Men faktisk var det «Haaland» de ropte - spissen til det norske laget, sa kongen humoristisk.

Til kongelige smil og latter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer