Fikk pålegg om å spise frokost

Før sesongen i år fikk Ham-Kam-veteranen Espen Haug frokostpålegg av trener Ståle Solbakken. Kanskje det er grunnen til at 34-åringen aldri har vært bedre enn nå?

- I vinter tok han tak i en del ting, også utafor fotballbanen. Han organiserte dagen sin bedre, sto opp før om moran og spiste en god frokost før han kom på jobb. Det siste fikk Espen beskjed om av meg, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.

Gjorde alt

I går var Ham-Kam-veteranen med på alt, både på godt og vondt. Først sørget han for at hjemmelaget fikk straffespark som Kenneth Dokken scoret på, så scoret han selv fra kloss hold fire minutter seinere. I kampens hete fikk han også gult kort, og lagde straffe til motstanderen som Raymond Kvisvik satte i mål.

KAMPFAKTA

Tippeligaen
Ham-Kam - Brann 2-1 (0-0) Stadion: Briskeby gressbane Tilskuere: 5495 Mål: 1-0 Kenneth Dokken (str. 55), 2-0 Espen Haug (59), 2-1 Raymond Kvisvik (str. 72). Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar. Gult kort: Espen Haug, Ham-Kam.

- Det gikk fort i perioder utpå der. Straffa vår synes jeg var soleklar. Idèt jeg skulle heade, fikk jeg to armer i ryggen. Det er jo ikke lov, sier Espen Haug om det omdiskuterte straffesparket som brakte Ham-Kam i ledelsen etter pause.

2-0 kom bare fire minutter seinere, også signert Haug.

- Aldri vært bedre

- Der måtte jeg bare score. Jeg fikk ballen 30 centimeter fra mål, og hadde ingen problemer med å sette den opp i nettaket, sier Espen Haug i jubelen etter kampen.

Siden han begynte å spille fotball som åtteåring har han laget over tusen mål. Som spiller er han bedre enn noen gang.

- Det er nok riktig at jeg aldri har gjort det bedre. Selv om jeg lagde ni mål for Vålerenga i 1995-sesongen, har det gått enda bedre i år. Dessuten er det morsommere å spille nå enn for 16 år siden. Forhåpentlig blir jeg skikkelig god når jeg blir 44, sier Espen Haug muntert.

- Aldri problemer

Heller ikke Ståle «Salvatore» Solbakken har sett veteranen bedre i noen tidligere sesonger.

- Espen er god i begge boksene, sterk på hodet og flink til å stå på. Selv om han har hatt en liten downperiode i det siste, har han gjort sin beste sesong. Jeg spilte mot ham da han var i Vålerenga, og kan ikke huske å ha hatt problemer med ham noen gang, sier Ham-Kam-treneren spøkefullt.

«Haagenrud for Norge»

Da det røynet på for Ham-Kam, sto Svein Inge Haagenrud fram og viste hvilken eminent keeper han er på sitt beste. På stillingen 0-0 hadde han tre avgjørende redninger. Også mot slutten var han strålende.

- Det er nok den beste kampen min også. Så mange avgjørende redninger er ikke dagligdags kost. «Haagenrud for Norge», som Briskebybanden sang, tar jeg med et lite smil. Men det er selvfølgelig gøy å bli satt pris på, sier Ham-Kam-keeperen til Dagbladet.

POPULÆR FAR: Espen Haug er inne i sin beste sesong. Amalie, som fyller fire kommende søndag, måtte dele pappa med pressen etter kampen.