Fikk pizza - trenger målscorere

VIF-trener Kjetil Rekdal var oppgitt over forspilte målsjanser og dårlig forsvarsspill. Men nektet å navngi synderne.

• Les mer: 12 sider om seriestarten i Dagbladet papir i dag!

HAMAR (Dagbladet): -  De to første målene var en skandale. På det andre målet mister vi ballen på 30 meter, og Vaagan Moen får lov til å gå forbi fire mann. Da kan man ikke lure på hvorfor vi slipper inn mål. Det siste målet kom fordi vi prøver å utlikne, sier han.

Tap i kamp nr. 20

Kjetil Rekdal er ikke en mann som legger noe imellom. Men i går nektet han å gi enkeltspillere skylda.

-  De det gjelder, skal få høre det. Men ikke gjennom media.

Vålerenga gikk på sitt første obligatoriske tap siden serietapet mot Lyn i fjor sommer. Etter 19 ubeseirede kamper var det slutt på Briskeby i går.

-  Et unødvendig tap. De hadde marginene med seg. I fjor høst var det omvendt, mener han.

-  Men går det 20 kamper til før vi taper, er jeg fornøyd, sier VIF-treneren.

 UTEN POENG - UTEN BUSS: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal måtte vente ekstra lenge på bussen etter kampen på  Hamar i går kveld. Steffen Iversen og Bernt Hulsker fikk tid til å konsentrere seg om pizzaen. Foto: Arnt E. Folvik
UTEN POENG - UTEN BUSS: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal måtte vente ekstra lenge på bussen etter kampen på Hamar i går kveld. Steffen Iversen og Bernt Hulsker fikk tid til å konsentrere seg om pizzaen. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Tar kritikk

Ronny Johnsen spilte sin første tippeligakamp siden høsten 1995. Ekslandslagsspilleren innrømmer sløvhet på første scoringen, der en umarkert Geir Frigård får heade ballen i mål.

-  Corneren burde vi greid å klarere. Ellers så synes jeg vi vinner mange dueller, sier Johnsen.

-  Vi visste hvordan kampen kom til å bli. Og de scorer på de sjansene de får, mener Johnsen.

Hulsker skadet

Ham-Kam hadde fire sjanser og scoret tre mål. Vålerenga spilte uten Steffen Iversen og måtte bytte ut Hulsker med skade. Men Rekdal vil ikke skylde på fraværet av Ivers.

-  Så ikke ut som vi trengte ham i dag. Vi har sjanser nok til å vinne kampen, sier Rekdal - og har rett. For både Freddy dos Santos, Stefan Ishizaki og målscorer Morten Berre hadde sine sjanser.

-  Dette var noe dritt. Vi var ineffektive, sier Morten Berre.

Uten Bernt Hulsker og Steffen Iversen måtte Vålerenga legge om spillet. For Berre, dos Santos og Ishizaki ble peanøtter for Ham-Kams hodesterke midtstoppere.

-  Meningen var å slå ballen mer i bakrommet og inn i rommet mellom deres midtbane og forsvar. Men vi fikk aldri satt opp noen i mellomrommet, sier Berre.

Ikke bestevenner

Ham-Kam-trener Ståle Solbakken hadde god grunn til å juble i går. Og selv om han ikke vil innrømme at det var ekstra deilig å slå ekslandslagskollegaen - gjorde det ikke noe at det var Rekdal som sto på sida av ham på sidelinja.

-  Vi går ikke hånd i hånd og er bestevenner, men vi har et godt forhold, sier Solbakken.