KLOKKA GÅR: Moldes midlertidige trener, Erling Moe, starter stoppeklokka. For hvor lenge han blir sittende med ansvaret for fjorårets serie-og cupmester, er høyst usikkert. FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet
KLOKKA GÅR: Moldes midlertidige trener, Erling Moe, starter stoppeklokka. For hvor lenge han blir sittende med ansvaret for fjorårets serie-og cupmester, er høyst usikkert. FOTO: Erik Hattrem/DagbladetVis mer

Fikk problemer med å takke ja til Molde-jobben

Derfor måtte Erling Moe møte Tor Ole Skullerud ansikt til ansikt først .

MOLDE (Dagbladet): Det gikk fort i svingene på stadion i Molde i går.

Brått fikk Tor Ole Skullerud og Bård Wiggen beskjed om at de hadde mista jobben. Deretter ble én av Skulleruds menn i trenerapparatet, Erling Moe, spurt om han ville ta over skuta. Men 45-åringen takket ikke umiddelbart ja til tilbudet.

Til det var vennskapet og følelsene overfor den sparkede trener-duoen for sterke.

- Det var ikke problemfritt å ta denne jobben etter å ha jobbet så lenge og tett med to fine og fotballfaglige mennesker, da får jeg følelser. Jeg måtte snakke lenge med både Tor Ole og Bård før jeg bestemte meg for å gå løs på denne utfordringen, men jeg vet at dette er det rette for meg nå, sier Moe til Dagbladet.

Fikk æren i fjor Også andre faglig sterke personer ble kontaktet av Moe for råd før han tok på seg oppgaven med å lede fjorårets cup-og seriemester.

- Jeg har pratet med folk i min krets som også kjenner Molde som klubb, sier han.

- Inkluderer det også Ole Gunnar Solskjær?

- Akkurat hvem jeg konkret har snakket med, det har jeg ingen kommentar til.

Moe har jobbet lenge i Molde Fotballklubb som både trener og spillerutvikler. Han var assistenttrener for Kjell Jonevret, Ole Gunnar Solskjær og 7. august i fjor gikk Tor Ole Skullerud ut i Dagbladet og ga Erling Moe mye av æren for suksessen bak Moldes sterke vårsesong.

Nytt detaljnivå Nå skal Erling Moe lede den regjerende seriemesteren på ubestemt tid. Alt neste uke kan klubben være klar til å presentere en permanent trener-og manager.

Men Moe nekter å være pauseunderholdning.

- Jeg kommer til å videreføre ting vi har jobbet med da Tor Ole var sjef, men selvsagt vil jeg etterhvert, i ett tett kampprogram, sette mitt eget preg på laget. Jeg har detaljer i spillet jeg vil gjøre noe med, og det skal vi gjøre i tiden fremover, sier Moe og legger til:

- Jeg har troa på meg selv og spillerne og de gode folkene jeg har med meg på dette. Jeg er overbevist om at vi skal greie å ta dette videre fra der vi har vært.

Styreleder i Molde Fotballklubb, Øystein Neerland, begrunnet sparkingen av Skullerud med at klubben ville tilbake til vinnerkulturen de representerte i fjor.

Erling Moe har ett umiddelbart krav til spillerstallen:

- Det jeg ønsker å se, er slik «guts og tæl» som vi viste defensivt i bortekampen mot Dinamo Zagreb. Det vil vi se også i Tippeligaen, det blir viktig, forteller den midlertidige Molde-sjefen.

Støtter seg på Berg Hestad Med et åpent overgangsvindu og en uavklart situasjon på trenersiden, blir ikke Moldes kjøp av eventuelle forsterkninger direkte enkelt.

- Har du fullmakter til å kjøpe noen spillere nå?

- Nei, hva skal jeg si til det. Da må i såfall jeg og klubben sette oss ned og diskutere, for det handler jo om hvor lenge min midlertidige jobb skal være. Men klubben jobber kontinuerlig med spillerlogistikk, uavhengig av dagens situasjon, forteller Moe.

Søndag spiller Molde bortekamp mot Odd og kommende onsdag venter Viking i cupens kvartfinale. Også den på bortebane. Moe er innstilt på å be om bistand i treningsarbeidet fra flere ressurspersoner som alt er i Molde. Deriblant veteranen Daniel Berg Hestad.

- Daniel er en spiller jeg kommer til å bruke aktivt. Han vil bli en diskusjonspartner for meg, men han er som sagt også en spiller som skal trene og spille flere kamper for klubben denne sesongen. Men han blir en del av folkene rundt meg, sier Moe.

Uredd Han er klar over at både supportere og journalister vil granske alle hans taktiske valg når han nå skal lede et Tippeliga-lag for første gang i sin karriere.

- Det bryr jeg meg katten i, faktisk. Jeg har tatt på meg denne jobben på gjeldende premisser og det eneste jeg tenker på, er å gjøre denne jobben så godt som mulig, så lenge jeg får lov. Jeg forventer også at eksperter og andre blir kritiske om resultatene går i mot oss. Det har jeg ryggrad til å leve med, det er ikke noe problem, avslutter Moe.

ERLING MOE: Torsdag 7. august 2015 var dagen da Erling Moe for første gang i sin trenerkarriere hadde 100 prosent ansvaret for et Tippeliga-lag. Selv aner han ikke hvor lenge jobben varer. FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet
ERLING MOE: Torsdag 7. august 2015 var dagen da Erling Moe for første gang i sin trenerkarriere hadde 100 prosent ansvaret for et Tippeliga-lag. Selv aner han ikke hvor lenge jobben varer. FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer