Fikk proffkontrakt med United på 17-årsdagen

Stortalentet Mats Møller Dæhli.

FÅR SKRYT: Mats Møller Dæhli (t.v.) får mye skryt for innsatsen på Manchester Uniteds aldersbestemte lag. I dag fikk han proffkontrakt med klubben på 17-årsdagen. Foto: David Rawcliffe/Propaganda
FÅR SKRYT: Mats Møller Dæhli (t.v.) får mye skryt for innsatsen på Manchester Uniteds aldersbestemte lag. I dag fikk han proffkontrakt med klubben på 17-årsdagen. Foto: David Rawcliffe/PropagandaVis mer


(Dagbladet): Det norske stortalentet Mats Møller Dæhli fikk proffkontrakt med Manchester United på 17-årsdagen i dag, melder VG Nett.

Møller Dæhli har vært i klubben som akademispiller fra november 2010, og har ikke hatt lov til å få proffkontrakt før han fylte 17, men har gjort seg såpass godt bemerket at det ikke kommer som noen stor overraskelse at tilbudet kom.

Likevel er det selvsagt en hyggelig bekreftelse å få.

- Han opplevde det som veldig kjekt. Det er vel ikke noen tvil om at de synes han har gjort sine saker bra, sier ungguttens agent Jim Solbakken til VG Nett.

Til tross for at han bare har vært 16 år, har Møller Dæhli vært sentral på U18-laget til Manchester United. Han ble rost opp i skyene av Manchester Evening News etter at United slo Charlton 3-2 på Old Trafford tidligere denne uka.

Lokalavisas United-ekspert Stuart Mathison skrev følgende om Dæhli i går:

«Tilbakeslaget (Charlton-utlikning - journ. anm.) rystet ikke 16-åringen Mats Dæhli, som inspirerte United til å ta føringen i andre omgang. Den lille, norske midtbanespilleren var overalt på Old Trafford-gresset mens han på imponerende vis fikk fart på United med sin ustoppelige arbeidsmoral og overblikk.»

Mats Møller Dæhli er sønn av Dagbladet-fotograf Mette Møller og VGs sportskommentator Truls Dæhli.