Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk RBK-kulturen midt i fleisen. Her slår Gytkjær tilbake

Matchvinner da Rosenborg vant 1-0.

GLAD DANSKE:  Rosenborgs Christian Gytkjær jubler etter 1-0-scoringen for Rosenborg mot Strømsgodset. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
GLAD DANSKE: Rosenborgs Christian Gytkjær jubler etter 1-0-scoringen for Rosenborg mot Strømsgodset. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg - Strømsgodset 1-0 (1-0)

TRONDHEIM (Dagbladet): Odd klarte å ryste Rosenborg i serieåpningen da laget vant 1-0 i Skien. Lørdag kveld var det Rosenborg som hadde hjemmekamp mot Strømsgodset.

På forhånd nektet trener Kåre Ingenbrigtsen å snakke om eventuelle konsekvenser av tap. Og det var like greit.

Rosenborg gikk ut i et forrykende tempo foran 16.633 tilskuere. Etter 15 minutter lå den første ballen bak Espen Bugge Pettersen. Mål: Christian Gytkjær. Dette ble også kampens eneste scoring.

For Gytkjær ble det en forløsende kveld. Selv om vi bare skriver 19. mars, har skeptikerne vært på banen. I vinter scoret dansken bare ett mål på sju treningskamper. Det var til og med på straffe.

- Han er en av de nye spillerne som har fått treningsdosen vår i fleisen. På to uker kjente han ikke beina sine, sa Ingebrigtsen til Dagbladet før seriestart.

I klartekst: Gytkjær fikk føle RBK-kulturen knallhardt på kroppen. I dag var han pigg og fin, og åpnet scoringskontoen.

- Fantastisk. Det var en kanon laginnsats av oss, sier Gytkjær til Dagbladet.

- Har du opplevd at det har vært mye mas rundt få scoringer i vinter?

- Ja, men det har også vært berettiget. Treningskulturen har vært mye hardere enn jeg har vært vant til. Nå er jeg forhåpentligvis på rett vei.

Imponerende statistikk Før kampen hadde Rosenborg en imponerende hjemmestatistikk på Lerkendal. Laget hadde ikke tapt siden 1-3 for Stabæk 16. mai 2014. Per Joar Hansen og Kåre Ingebrigtsen overlappet hverandre. For Ingebrigtsens del var statistikken 22 seriekamper på Lerkendal uten tap.

Og Rosenborg hadde ingen planer om å gjøre skam på statistikken lørdag kveld heller. Det var klasseforskjell på lagene fra start. Gjestene fra Drammen hadde omtrent ikke et eget spill.

1-0-scoringen kom etter et nydelig forarbeid av Fredrik Midtsjø. Jonathan Parr var ikke med på notene, og ballen havnet hos Gytkjær rett foran mål. Han banket den opp i nettmaskene.

Rosenborg kunne - og burde - ledet mer til pause, men var ikke effektive nok. Strømsgodset hadde en gigantsjanse i det 39. minutt. Tommy Høiland kom alene med André Hansen, men heller ikke han lyktes.

Skader I Trondheim er det opplest og vedtatt at Rosenborg skal bli enda bedre i år enn i fjor. Riktignok ble Alexander Søderlund og Ole Selnæs solgt til Saint-Etienne i januar. Men Ingbrigtsen har messet om at erstatterne er gode nok.

Det så ikke sånn ut mot Odd forrige helg. Lørdag kveld fikk treneren bedre svar, selv om Rosenborg inviterte Godset inn i kampen, spesielt i andre omgang.

Rosenborg manglet både Pål André Helland og Holmar Ørn Eyjolfsson.

Strømsgodset klarte å flytte spillet lenger opp på banen etter pause. Men omgangens første store sjanse hadde Rosenborg. En meget god Fredrik Midtsjø tråklet seg gjennom Godset-forsvaret, og slo ballen 45 grader inn foran mål. Lars Christopher Vilsvik ryddet imidlertid unna.

Samme Midtsjø skjøt rett utenfor to-tre minutter seinere.

«Reise rundt og bare pisse på, alle andre lag e kjempesmå», sang Rosenborg-supporterne.

Laget var i alle fall best lørdag kveld. En lokal jury kåret Gytkjær til Rosenborgs beste spiller.

INGEN PYSE:  Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen er en kald fisk, og hadde på seg shorts i det kjølige trønderværet. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
INGEN PYSE: Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen er en kald fisk, og hadde på seg shorts i det kjølige trønderværet. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart