Fikk reaksjon - dro hjem

Maren Lundby orket ikke å være på hopp-NM i helga. 27-åringen dro hjem etter prøveomgangen. Men nå smiler den hardt prøvede skihopperen igjen: - Jeg har fått ny jobb.

TØFF HØST: Maren Lundby. Foto: Terje Pedersen / NTB
TØFF HØST: Maren Lundby. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MIDTSTUBAKKEN (Dagbladet): Få er blitt hyllet og beundret så mye som Maren Lundby denne høsten. Hun var dønn ærlig på at hun ikke klarte å holde vekta nede.

Det betyr at OL-sesongen ryker. Men håpet er å komme tilbake i hoppbakken neste år.

Overfor Dagbladet avslører Lundby nå vinterens planer. Trening blir fortsatt jobb nummer én. Men i tillegg har hun fått seg en jobb nummer to: Hun skal være foredragsholder for Seriøst Firma, som har lokal tilknytning på Toten.

- Jeg har kalt foredraget «Best i motvind». Jeg kommer til å snakke om mine opp- og nedturer, og være åpen om det jeg har opplevd i det siste. Publikum vil være bedrifter, næringsliv, organisasjoner og alle som ønsker å høre på meg, forteller Lundby.

Hun er glad for at hun nå begynner å få spikret opplegget for hvordan hun kan komme tilbake som verdens beste skihopper. Fortsatt er det sårt ikke å få konkurrere denne sesongen.

TÅKE: Midtstubakken i Holmenkollen viste seg ikke fra sin beste side fredag. Her var det mye tåke. Foto: Tore Ulrik Bratland
TÅKE: Midtstubakken i Holmenkollen viste seg ikke fra sin beste side fredag. Her var det mye tåke. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

I helga skjedde det som må kunne sies å ha vært et lite følelsesmessig drama i Midtstubakken i Holmenkollen. Lundby var på plass i bakken fredag, da det var prøveomgang og kvalifisering i NM. Men så fikk hun en reaksjon og dro hjem etter prøveomgangen.

- Hva skal jeg si til det? Det er ikke kjempemoro å være i bakken når du ikke får hoppet selv. Selv om jeg ønsker alle alt godt - og heier på lagvenninnene mine - så blir det feil å si at jeg ikke savner det. Så da tenkte jeg at det var best å holde seg unna.

- Hvorfor dro du til Midtstubakken i utgangspunktet?

- Jeg vet ikke helt. Jeg ville vel se litt skihopping. Jeg synes det er moro, naturligvis. Men det var ikke det artigste jeg gjorde denne gang. Så jeg var rask med å komme meg hjem.

Hun fortsetter:

- Jeg så prøveomgangen. Og så dro jeg. Jeg følte at jeg ikke hadde en funksjon der. Det var bare å rippe opp i ting. Da var det bedre å dra hjem, trene og se på TV.

- Ble du overrasket over din egen reaksjon?

- Ja, litt, egentlig. Jeg var ikke helt forberedt på det. Jeg har jo tenkt på at det blir rart å sitte hjemme denne sesongen. Men det må jeg bare forberede meg på.

På Dagbladets spørsmål - om hun vil ha problemer med å oppsøke en hoppbakke igjen denne sesongen - bekrefter Lundby at hun har fått en henvendelse fra en TV-kanal.

- Hvis jeg skal være ekspertkommentator, eller noe i den retning, vil jeg klare å oppsøke hoppbakken etter hvert. Det var kanskje første gangen at det ble litt ekstra sårt.

TREKKER SEG: Maren Lundby fikk beskjed om at hun ikke lenger kunne danse etter overbelastning i føttene. Video: Sofie Losen / Dagbladet TV Vis mer

Hun vil ikke utdype hvilken TV-kanal hun har vært i kontakt med.

Lundby måtte tidligere i høst trekke seg fra «Skal vi danse» på grunn av overbelastning i et par tær. Hun har gått med krykker siden, som hun kastet denne uka. Fortsatt tar det litt tid før hun er tilbake til normalen.

- Jeg forventer at det kanskje går ti uker før jeg kan trene for fullt igjen. Men det er veldig mye jeg kan trene i løpet av den tida som er relevant for meg. Den verste tida er over.

ÅPEN: Maren Lundby gjestet «Lindmo». Tema var vekt og kropp. Video: Lindmo / Rødt Kort Vis mer

Bachelor i idrett var også noe hun vurderte å intensivere i løpet av vinteren. Men nå blir det trening og jobb som foredragsholder som gjelder.

Lundby har to VM-gull og ett OL-gull. Hun legger ikke skjul på at hun er desperat etter å hoppe skiflyging, og at dette er med på å holde motivasjonen oppe.

Og - hvem vet: Kanskje byr det seg en mulighet allerede neste sesong?

- Jeg skal få med meg skiflyging i Vikersund og Oberstdorf i vinter. Jeg vil se og høre refleksjoner rundt skiflyging, forteller hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer