Christian Coleman:

Fikk redusert dopingstraff

Den amerikanske sprintverdensmesteren Christian Coleman har fått sin dopingutestengelse kortet ned fra to år til 18 måneder.

Doha, Qatar 20190928. 
Christian Coleman (23) fra USA  sprintet til VM-gull p 100 meter i Doha med tiden 9,76.  VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar i Khalifa International Stadium lrdag.
Foto: Lise serud / NTB
Doha, Qatar 20190928. Christian Coleman (23) fra USA sprintet til VM-gull p 100 meter i Doha med tiden 9,76. VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar i Khalifa International Stadium lrdag. Foto: Lise serud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er Idrettens voldgiftsrett (Cas) som har behandlet saken og kommet fram til at Coleman skal få redusert straffen han ble ilagt av friidrettens integritetsenhet (AIU).

Coleman er regjerende verdensmester på 100 meter.

Sprintstjernens utestengelse gjelder fra 14. mai 2020. Til tross for at utestengelsesperioden reduseres, går han dermed glipp av sommerens utsatte OL i Tokyo.

Gjentatte brudd på meldeplikten

24-åringen Coleman straffes for tre brudd på meldeplikten i løpet av ett år. Ved tre tilfeller i 2018 og 2019 var han ikke tilgjengelig for dopingjegerne.

Amerikaneren var heller ikke tilgjengelig til en test 9. desember i fjor.

AIU understreker at han ikke er anklaget for å ha tatt ulovlige midler, men gjentatte brudd på meldeplikten anses som en dopingforseelse.

Coleman slo til med 9,76 sekunder på veien mot VM-gullet på 100 meter høsten 2019. En teknikalitet gjorde det mulig for ham å delta i Doha. I tråd med regelverket ble hans første forseelse fra 6. juni 2018 datert til 1. april samme år.

Dermed kom ikke det tredje bruddet innenfor tolv måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer