Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk refs etter dødballekkasje

Meget misfornøyd har Åge Hareiderefset keepertrener Jørn Jamtfall fordi han torsdag avslørte Norges dødballopplegg mot Tsjekkia til Dagbladet.

ULLEVAAL (Dagbladet): Hareide hadde opplegget klart for å utnytte Tsjekkias ekstreme soneforsvar på defensiv dødball. Men Norge skapte null på cornere og frispark - til tross for flere gode tilbud.

-  Tsjekkia var enormt skjerpa på dødball, men så fikk de også opplegget vårt presentert på forhånd, sier han.

Hareide sikter til oppslaget i Dagbladet fredag der Jørn Jamtfall røpet det landslagsledelsen anså som Tsjekkias store svakhet. Hareide-speider Jarl Torske supplerte med å fortelle hva Norge burde gjøre for å utnytte dødballene. Det var meninga å holde denne dødballtaktikken hemmelig, og Hareide var lite fornøyd med at dette ble røpet av hans egne.

-  Har dette blitt tatt opp internt?

-  Om det har blitt tatt opp internt? Det kan du banne på. Sånt skal ikke skje. Ferdig med det

Svarer Hareide - for første og eneste gang sinna på pressekonferansen.

Men det var ikke bare tsjekkerne som var skjerpet på dødballene. Det handlet nok en gang om dårlig presisjon på serven og passive bevegelser foran mål.

-  Den opp, sier Hareide.

 OPPGITT:  Landslagssjef Åge Hareide (t.v.) og assistent Stig Inge Bjørnebye var oppgitt over resultatet, prestasjonen - og dødball-lekkasjene fra mannen til høyre: Keepertrener Jørn Jamtfall. Foto: Arnt E. Folvik
OPPGITT: Landslagssjef Åge Hareide (t.v.) og assistent Stig Inge Bjørnebye var oppgitt over resultatet, prestasjonen - og dødball-lekkasjene fra mannen til høyre: Keepertrener Jørn Jamtfall. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Grindheim ville bytte

Christian Grindheim fikk fredag beskjed om at han skulle ta over cornerne fra venstre fordi Hareide ville ha dem innoverskrudd. Grindheim slo tre cornere før pause - alle mislykkede. Etter pause tok Gamsten den ene corneren fra venstre.

-  Jeg sa til Gamsten i pausen at han kunne ta cornerne. Jeg var ikke fornøyd med mine, sier Grindheim.

Som heller ikke tar dødballer i Vålerenga.

Som en hardtarbeidende predikant har Åge Hareide har snakket om tro denne uka. Han har dyrket dette begrepet for å få spillerne sine til å skjønne at det var mulig å slå Tsjekkia.

Slik svarer Hareide når Dagbladet spør hvordan han bygge opp tro til returkampen etter 0-1 på hjemmebane, og en eneste målsjanse på 90 minutter?

-  Fundamentalistisk.

Farlige kontringer

På pressekonferansen snakket Hareide om «ikke å gi opp» og om å «satse hele butikken» i Praha. Men han anstrengte seg ikke nevneverdig, og endte ydmykt opp med å snakke om hvor farlig det er å satse alt framover mot Tsjekkia fordi laget er livsfarlige på kontringer når de kan ligge å kontrollere kampene. I bakhodet er det nok kvaliken til EM i 2008 som er på vei inn.

Som Hareide sier:

-  Spillerne får bruke den kampen til å vise hva som bor i dem. Ikke alle viste seg fra sin beste side i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling