Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk revansj etter bisarr annullering

Erling Braut Haaland kom inn fra benken og noterte seg for en målgivende, en feilaktig annullert mål og en scoring på bare en halvtime.

MÅLSCORER: ErlingBraut Haaland fikk med seg både mål og målgivende da Salzburg knuste Genk. Foto: REUTERS/Francois Lenoir/NTB Scanpix
MÅLSCORER: ErlingBraut Haaland fikk med seg både mål og målgivende da Salzburg knuste Genk. Foto: REUTERS/Francois Lenoir/NTB Scanpix Vis mer
  • Genk - Red Bull Salzburg 1-4 (0-2)

Erling Braut Haaland måtte vente en time før han fikk satt sitt preg på oppgjøret mot Sander Berge og Genk, men hadde en fantastisk halvtime på banen med mål og målgivende.

- Han går bare rett på mål hver gang han er involvert. Det innhoppet var det høy, høy klasse over. Målgivende pasningen var god og målet, ja, det er litt tur, men sjansen han får setter han iskaldt i mål, roser Jesper Mathisen hos TV 2.

Haaland virket særdeles spillelysten der han satt på benken, men østerrikerne viste at de har flere lovende, unge angripere enn bare nordmannen.

Daka-show

Patson Daka har også tolv mål på fjorten kamper i den østerrikske ligaen denne sesongen.

Zambieren hadde flere sjanser til å score i den første omgangen, den største kom etter en nydelig frispilling fra spissmakker Hwang Hee-chan.

To minutter før pause satt ballen endelig i mål for 21-åringen, da han fulgte opp en retur etter et langskudd fra det ungarske stortalentet Dominik Szoboszlai. Daka var først framme og vippet ballen forbi en lite overbevisende Gaetan Coucke.

Rett før pause doblet den eldste i Salzburgs angrepsrekke, 24 år gamle Takumi Minamino med en flott avslutning ned i hjørnet bak Genks målvakt.

Sterkt innhopp

Det var ventet at Haaland skulle få omkring en halvtime og med 29 minutter igjen av kampen fikk nordmannen sitt innhopp.

Tirsdag ble nordmannen ettertrykkelig forbigått som toppscorer i Champions League, da Robert Lewandowski scoret fire mål på fjorten minutter.

Haaland var giftig nærmest umiddelbart og viste igjen hvilken god forståelse han har med spissmakker Hwang. Rollene ha stort sett vært motsatt denne sesongen, men etter sju minutter på banen noterte Haaland seg for målgivende til lagkameraten.

Haaland kom fri på venstrekanten og slo et hardt, lavt innlegg som hans sør-koreanske spissmakker enkelt styrte i mål.

Bisarr annullering

Et kvarter før slutt fulgte Haaland opp med sin første virkelig sjanse, og var iskald alene med Genks keeper. Haaland satte ballen i mål, men til stor forundring for 19-åringen og alle som så kampen ble målet annullert av dommer Nick Walsh.

Trolig ble målet avblåst fordi nordmannen skjermet ballen fra en Genk-forsvarer ved å senke farten og bruke kroppen mellom motspiller og ball. Selv etter en VAR-sjekk ble ikke avgjørelsen omgjort og Haaland måtte dermed vente på sin åttende Champions League-scoring.

Den scoringen skulle til slutt komme.

For Sander Berge og Genk ble det en ny tøff Champions League-kveld, selv med ny trener i Hannes Wolf på benken. Belgierne fikk et trøstemål seks minutter før full tid etter svakt keeperspill da Mbwana Samatta satte inn en retur.

Det var bare et lite feilskjær i en ellers perfekt gjennomført bortekamp av Salzburg. For tre minutter seinere kom også Erling Braut Haaland på scoringslista da han til slutt kunne vippe ballen over Coucke og i mål på kjølig vis.

Dermed har bare Lewandowski scoret flere mål enn nordmannen og Haaland fortsetter sitt enorme scoringstempo i Champions League med åtte mål på fem kamper, hvor to av dem har vært som innbytter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media