Fikk revansj etter Bruno-perle

Ole Gunnar Solskjær gikk offensivt til verks hjemme mot Istanbul Basaksehir og fikk revansj for det sviende nederlaget mot tyrkerne tidligere i november.

Publisert
Sist oppdatert

Manchester United - Istanbul Basaksehir 4-1 (3-0)

Rødtrøyene fra Manchester opplevde sesongens største nedtur da de tapte mot Basaksehir i Tyrkia for tre uker siden. Men med sommerens tre stjernesigneringer fra start for første gang, var United innstilte på å få revansj for det bitre tapet.

United imponerte i førsteomgang med blant annet et drømmetreff fra Bruno Fernandes. Andreomgangen ble jevnere, men til slutt kunne Ole Gunnar Solskjær juble for 4-1 seier.

Etter kampen var det en godt fornøyd Ole Gunnar Solskjær som møtte pressen.

- Jeg synes hele laget var gode. Noen angrep hadde veldig god flyt og få touch. Edinson (Cavani red.anm.) viste at vi trenger hans egenskaper. vi har ikke den type spiss. Martial var god ute til venstre og Rashford leverte fra høyre, så jeg var veldig fornøyd med alle, sa Solskjær i intervjuet etter kampen.

Med seieren tar også Manchester United et grep om avansementet i Champions League før kampene mot RB Leipzig og Paris Saint-Germain.

- Vi trenger ett poeng til for å gå videre og tre poeng for å vinne gruppa. Vi ser frem til neste uke. Det kommer til å bli en tøff kamp mot fjorårets finalister, men vi har noen gode egenskaper vi også, avsluttet Solskjær.

- Ordentlig lekkerbisken

United startet i et voldsomt tempo og etter at Marcus Rashford hadde brent en gigantisk mulighet etter bare et par minutter spilt, tok Ole Gunnar Solskjærs menn ledelsen ved Bruno Fernandes.

Portugiseren hamret til på en retur fra en corner og dunket ballen inn fra 18 meter. Scoringen fikk TV 2s kommentator til å dra frem superlativene.

- En ordentlig lekkerbisken, kommenterte Øyvind Alsaker.

- Dette treffet her får du sjelden på en fotballbane, sa Erik Thorstvedt i TV 2s pausestudio.

Se målet her:

Overbevisende spill

Hjemmelaget fikk tydeligvis blod på tann og leverte et spill man sjeldent har sett av de røde trøyene på Old Trafford denne sesongen. Bare noen minutter etter 1-0-målet var ballen igjen i målet for United. Fernandes tredde Rashford gjennom på vakkert vis, men sistnevnte var noen centimeter i offside og målet ble korrekt annullert.

Bruno Fernandes har blitt matchvinner i Uniteds to siste kamper i Premier League, og fortsatte storformen i Champions League tirsdag kveld. Etter først å ha gitt hjemmelaget ledelsen, doblet han for United noen få minutter senere.

Alex Telles slo inn fra venstre og Basksehir-keeper Günok glapp ballen. Da ble det enkelt for Fernandes å sette sitt andre for kvelden.

Ga bort hat-tricket

Ole Gunnar Solskjærs offensive mannskap dominerte førsteomgangen, og da Marcus Rashford gikk ned i straffefeltet etter en duell med Basaksehir-backen Bolingoli, var kampen i realiteten avgjort.

Bruno Fernandes er Uniteds vante straffetaker og kunne sikret seg et hat-trick fra ellevemeteren, men ga ballen til Rashford som gjorde jobben og økte ledelsen til 3-0 før pause.

Etter en time spilt valgte Solskjær å spare kveldens største profiler, Marcus Rashford og Bruno Fernandes. Inn kom Mason Greenwood og Daniel James. Like etterpå fikk Fredrik Gulbrandsen komme inn til noen minutter for de gjestende tyrkerne.

Tyrkisk press

Etter pause falt hjemmelaget mer tilbake og slapp gjestene til mer i banespillet, uten at tyrkerne klarte å skape noen større farligheter.

Men med et kvarter igjen på klokka skulle nullen ryke for David de Gea. Deniz Türüç lurte den spanske målvakten og skjøt på et frispark fra langt hold. De Gea rakk bort til skuddet, men ballen var over mållinja.

Like etterpå holdt Basaksehir på å gjøre avslutningen virkelig spennende for Solskjær. Visca trakk seg inn i banen og curlet ballen mot De Geas høyre hjørne, men skuddet dalte ned på tverrligger og ikke i nettet.

Tyrkerne hevdet seg mye bedre etter pause og det var et hjemmelag ute av rytmen som hadde mer enn nok med å sikre inn de tre poengene.

Daniel James pyntet på resultatet på overtida og var sikker som banken etter en strålende United-kontring.

Veldig glad selvfølgelig. Det er aldri lett å gå inn i en kamp mot noen som vi tapte for for tre uker siden.

Jeg synes hele laget var gode. Noen angrep haddeGod flyt og få touch Edinson viste at vi trenger hans egenskaper. vi har ikke den type spiss. Martial var god ute til venstre og Rashford leverte fra høyre, så jeg var veldig fornøyd med alle.

Vi trenger ett poeng til for å gå videre og tre poeng for å vinne gruppa. Vi ser frem til neste uke. Det kommer til å bli en tøff kamp mot fjorårets finalelag, men vi har noen gode egenskaper vi også.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer