Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk revansj etter den store Tour-nedturen. Hågen Krogh lekte med svenskene på oppløpet

En allergisk reaksjon spolerte Tour de Ski for Finn Hågen Krogh. I dag slo han tilbake under herrestafetten.

DEN LILLE, STORE FORSKJELLEN: Finn Hågen Krogh jubler, mens Calle Halfvarsson depper. Foto: Lars Eivind Bones
DEN LILLE, STORE FORSKJELLEN: Finn Hågen Krogh jubler, mens Calle Halfvarsson depper. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

ULRICEHAMN / OSLO (Dagbladet): Ut til den siste etappen sendte Anders Gløersen ut Finn Hågen Krogh i tet sammen med Calle Halfvarsson, Karl Johan Westberg og sveitisiske Curdin Perl.

Like bak fulgte fire andre nasjoner, noe som gjorde at det var et felt på ni mann som kjempet om de gjeveste plasseringene.

I bakhodet lå kanskje den gedigne nedturen Tour de Ski endte opp med å være. 26-åringen var en av favorittene til å kjempe om en pallplassering, men en allergisk reaksjon følte til kollaps og at han måtte bryte.

Taklet presset

Han gikk sitt første verdenscuprenn (ble nummer åtte på 15-kilometeren) lørdag siden nedturen, men i dag kom den første store testen for finnmarkingen.

Krogh kjemper om en etappe i VM-stafetten i Lahti, og måtte bevise seg verdig.

Og Krogh var en iskald fisk. Han hang enkelt på da Halfvarsson begynte hardkjøret med to kilometer igjen, og sikret at det ble avgjort inne på stadion.

Halfvarsson lå i tet. Krogh lå i rygg. Det ble Norge mot Sverige. Mann mot mann.

Og i Sverige, foran tusenvis av svenske tilskuere viste Krogh klasseforskjell. Han parkerte Halfvarsson, som igjen måtte ta til takke med andreplass etter en norsksvensk-duell.

- Jeg ga han noen meter inn i svingen så jeg kunne akselerer inn. Jeg fikk fin fart inn, sa han ydmykt til NRK, men med et smil som viste hvor lettet han egentlig var.

Overfor Dagbladet, sier landslagstrener Tor Arne Hetland:

- Finn Hågen lukter gull når han kommer på oppløpet. Da er han nesten umulig å slå. han er en mann vi kan stole på.

Calle Halfvarsson var en slagen mann, men ser fram til VM:

- Finn var mye bedre enn meg i dag, jeg kom ikke nedpå skiene i innspurten. i VM er det en annen løype, og da blir det en annen fight,sier svensken til Dagbladet.

Jevn affære

Norge tok en klar seier i kvinnestafetten, og noen timer seinere var de norske guttene interessert i å gjenta bragden.

Simen Hegstad Krüger loset laget trygt gjennom den første etappen, før Marin Johnsrud Sundby prøve å gjøre det samme som Weng greide hos kvinnene: Å springe feltet.

- Martin på sitt aller beste hadde vært 20-30 meter foran nå, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn da Sundby virkelig satte på turboen de siste kilometerne.

Feltet delte seg, men Russland, Finland og Sveits greide å holde tritt.

Ut på tredje etappe sendte Norge Anders Gløersen, men de ble ingen pangstart for firkløveret i tet. Ut til første passering var ni lag samlet i tet igjen.

Sverige satte opp tempoet med to lag i tet på den tredje etappen - og bare Gløersen og Sveits greide å holde tempoet.

Dermed ble det et rotterace mellom Norge og Sverige.

Og Hågen Krogh ble for god!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling