Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk rødt kort etter å ha blitt rasistisk hetset gjennom hele kampen - slipper straff

- Føles som om jeg er blitt hørt. 

DET FØRSTE: Sulley Muntari fikk først gult kort da han sa fram om den rasistiske hetsen fra tribunen. Da gikk han av banen og fikk et gult til. Nå slipper han straff. Foto: Fabio Murru/ANSA/AP/ NTB Scanpix
DET FØRSTE: Sulley Muntari fikk først gult kort da han sa fram om den rasistiske hetsen fra tribunen. Da gikk han av banen og fikk et gult til. Nå slipper han straff. Foto: Fabio Murru/ANSA/AP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballprofilen Sulley Muntari er lettet over å ikke bli straffet for det omdiskuterte røde kortet i Serie A-oppgjøret mot Cagliari forrige helg.

Pescara-spilleren ble utsatt for rasistisk hets underveis i kampen, og fikk gult kort av dommeren etter gjentatte ganger å ha gjort ham oppmerksom på hva som foregikk. Da Muntari så forlot banen i protest, ble han tildelt ytterligere et gult kort og således utvist.

Fredag opplyste det italienske fotballforbundets ankedomstol at Pescara-spilleren ikke vil måtte stå over én kamp som følge av det røde kortet. Avgjørelsen kom i kjølvannet av at Muntari-saken har skapt reaksjoner over hele verden.

Rasismeepisoden har til og med nådd FN. Nylig omtalte organisasjonens øverste leder for menneskerettigheter Muntari som «en inspirasjon».

- Nå føles det som om noen endelig har lyttet og hørt meg. De siste dagene har vært vanskelige for meg. Jeg har vært sint og følt meg isolert. Jeg ble behandlet som en kriminell. Hvorfor skulle jeg bli straffet når jeg er et offer for rasisme? Sier Muntari.

Fotballprofilen håper nå at hans sak vil skape presedens for håndteringen av lignende saker i framtiden.

(NTB)