Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga slo Kristiansund i sesongpremieren

Fikk rødt kort etter kampslutt

Aliou Coly fikk se det røde kortet etter kampslutt i oppgjøret mellom Kristiansund og Vålerenga.

RØDT: Aliou Coly mottar det røde kortet etter kampslutt. Kristiansund-spilleren fulgte ikke vanlig fair play, noe Vålerengas spillere reagerte på. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY
RØDT: Aliou Coly mottar det røde kortet etter kampslutt. Kristiansund-spilleren fulgte ikke vanlig fair play, noe Vålerengas spillere reagerte på. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY Vis mer
  • Kristiansund - Vålerenga 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Vålerenga sto imot Kristiansunds sluttspurt og vant 1-0 i serieåpningen, men dramatikken var ikke over etter at dommeren hadde blåst for siste gang.

På slutten av kampen spilte Vålerenga ballen ut av spill, da en spiller lå nede med skade. I vanlig fair play-ånd kastes ballen da tilbake til Vålerenga, men Aliou Coly valgte å ikke følge kutyme. I et forsøk på å få en sein utlikning, kastet han heller til en medspiller, og det var dette Vålerenga reagerte på etter kampen.

Det oppsto knuffing mellom Coly og Sam Adekugbe, og dommeren valgte å vise ut førstnevnte etter det som kan ha vært et slag. Adekugbe fikk gult kort for sin oppførsel i situasjonen.

- Det ble en litt amper avslutning på kampen. Jeg er litt usikker på hva som skjer. Vi spiller ikke en kanonkamp. Det blir en typisk første kamp. Vålerenga er rutinert. Vi må bli flinkere til å få fart på kampene, sier Michelsen til Eurosport.

Debutanten avgjorde

Forrige sesong endte Kristiansund og Vålerenga som nummer sju og åtte i Eliteserien, og det var to jevnspilte lag som møttes til dyst på Kristiansund Stadion mandag kveld.

Ingen av lagene klarte å skape den store underholdningen, men én scoring var nok til å sende Vålerenga fornøyde tilbake til Oslo.

Sam Johnson fikk en drømmedebut da han satte inn den kampavgjørende scoringen i andre omgang.

Kristiansund hadde muligheten til å utlikne på straffespark, men Benjamin Stokke skjøt seg selv i foten og ble skadet i samme slengen.

Treg start

Verken vertene eller gjestet klarte å skape de store sjansene innledningsvis i kampen. Det er første serierunde, spillerne virket rustne og slet med å komme i gang. Derfor var starten av kampen preget av dårlig presisjon og andre personlige feil.

Kampen i Kristiansund var aldri truet av snøvær, og i to vestlandske plussgrader fikk begge lag gradvis tint opp gamle fotballferdigheter og begynte å skape sjanser.

En halvtime ut i kampen burde kanskje Torgil Gjertsen scoret Kristiansunds første mål i årets sesong. Driblekanten var et av fjorårets sesong friskeste pust, og endte på åtte nettkjenninger. Da han fikk sjansen alene med Adam Kwarasey, maktet ikke Gjertsen å følge opp.

Kristiansund spilte seg fint på langs av Vålerengas 16-meter, og til slutt ble 26-åringen spilt fri. Han bredsidet ballen et godt stykke til side for Kwaraseys venstre stolpe.

- Dæven, det var dårlig, konstaterte Gjertsen overfor MAX i pausen.

Traff tverrligger

Vålerenga var farlig frampå flere ganger i flere ganger, og blant andre Magnus Lekven satte Kristiansunds forsvar på prøve.

Nærmest kom Ivan Näsberg da ballen endte opp hos han etter et langt innkast. Forsvareren flikket ballen videre, og den gikk i en bue over keeperen. Dessverre for Näsberg og Vålerenga gikk den i tverrliggeren og ut.

Dermed sto det målløst på Nordmøre til pause.

Debutscoring

Det florerte ikke av store sjanser i starten av andre omgang heller, men etter 63 minutter kom scoringen.

Sam Johnson kom til Vålerenga i slutten av januar, og i eliteseriedebuten noterte han seg for sin første scoring i sin nye klubb. Kristiansund gjorde en dårlig jobb med å klarere unna et frispark, og etter å ha vært innom hodet til to forsvarere, spratt ballen videre inn i feltet.

Der dukket den liberiske angriperen opp og tuppet ballen inn i nettet. Johnson har blant annet ei fortid i svensk fotball, men spilte sist i Kina. I Wuhan Zall ble det 12 mål på 26 kampen før afrikaneren måtte forlate klubben. Angriperen har åtte kamper og ett mål for Liberias landslag.

Klønete straffespark

Kun to minutter etter gjestenes 0-1-scoring, kunne det stått likt i Kristiansund.

Benjamin Stokke var svært god i fjor, og når storscoreren fikk sjansen fra 11-meteren forventet mange at hjemmelaget skulle utlikne.

Og en kort stund så det slik ut også.

Stokkes skudd gikk inn bak Kwarasey midt i mål, men dommeren var raskt fremme og annullerte scoringen. Spissen sklei i avslutningsøyeblikket, slik at han skøyt via sin egen standfot og i mål. Det er ikke tillatt, og Vålerenga beholdt ledelsen. Samtidig som han sklei og fikk to touch, slo Stokke ankelen såpass mye at han måtte gå av med skade.

Kristiansund maktet ikke å utlikne, og Vålerenga stakk av med alle poengene. I neste serierunde tar de imot Odd, mens Kristiansund skal til Trondheim for å møte Rosenborg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling