Morten Thoresen

Fikk russerhat: - Helt sjukehus

Etter at Morten Thoresen (24) slo russiske Nazir Abdullajev i EM-finalen i bryting i 2020 tok det helt av på sosiale medier.

GULL: Ikke alle var like glad på Morten Thoresens vegne etter EM-gullet i 2020. Video: Rødt Kort Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Morten Thoresen jublet hemningsløst da comebacket var et faktum og han kunne feire EM-gullet i 2020.

Nordmannen lå under 2-0, men kom mesterlig tilbake og sikret gullet mot russiske Nazir Abdullajev. Etter seieren tok det helt av på sosiale medier.

Det kom nemlig en enorm mengde med russiske meldinger i innboksen til den norske bryteren, forteller han til Dagbladet etter en pressekonferanse i forbindelse med årets VM på hjemmebane.

- Jeg har vel aldri fått så mye hat og elsk fra russere, sier Thoresen.

- Det var veldig mye forskjellig der. Å oversette russisk blir litt annerledes på norsk. Det var så mye forskjellig der, men jeg tror ikke jeg skal nevne noen av dem.

- Ble du bekymret?

- Nei, jeg regner med at de er mer redd for meg enn jeg er for dem.

TANNLØS: Thoresen er kjent for sin manglende fortann. Foto: NTB
TANNLØS: Thoresen er kjent for sin manglende fortann. Foto: NTB Vis mer

Har fått russiske fans

Men det var ikke bare hatmeldinger som tikket inn i innboksen til Thoresen fra russiske fans.

- De elsker folk som er klin gærne og når de ser en der som er tannløs, kommer fra lille Norge og slår en russer. Så er det noen som hater deg, men og noen som elsker deg.

Og Thoresen tok til og med et grep for å gjøre det lettere for hans russiske fans å finne han.

- Jeg ville at det skulle være enklere å søke meg opp, så jeg fikk oversatt navnet mitt til russisk, sier Thoresen og ler.

Og selv ett år etter gullet har han den russiske versjonen av navnet ved siden av den norske i bioen på Instagram.

PÅ RUSSISK: Morten Thoresens Instagram. Skjermbilde: Instagram
PÅ RUSSISK: Morten Thoresens Instagram. Skjermbilde: Instagram Vis mer

- Jeg har fans i Russland, det er det ikke noe tvil om. Det er så sjukehus at det er russere som mangler en fortann som har sendt meg en melding.

- Som har tatt tanna for å likne på deg?

- De har ikke tatt tanna si for meg, men de var «look alikes» og følte seg litt mer stram i ramma. At det gikk greit å gå uten fortann for dem hvis jeg gjør det, forklarer Thoresen.

- Mange hater det

Thoresen er slettes ikke den eneste bryteren som har fått innboksen full etter en seier mot en motstander fra Øst-Europa.

- Ja, du får mye hat, slår Stig-Andre Berge fast og forklarer videre:

- Når jeg slo en aserbajdsjaneren i bronsefinalen i OL, så fikk jeg en del meldinger fra aserbajdsjanere som ikke er så veldig glad i meg. De er veldig flinke til å kommentere på sosiale medier. Det kan de. Så det er både positive og negative sider med å slå folk fra Øst-Europa. Noen elsker det, men ganske mange hater det.

- Har det vært ubehagelig?

- Stort sett så er dem ikke så gode i Engelsk så man skjønner ikke en dritt av hva de sier, avslutter Berge.

FIKK HAT: Stig-Andre Berge fikk hat av Foto: NTB
FIKK HAT: Stig-Andre Berge fikk hat av Foto: NTB Vis mer

Medalje er målet

Denne uka skal Thoresen og resten av de norske bryterne kjempe om VM-gull på hjemmebane. Der har 24-åringen planen klar.

- Jeg har en ambisjon om å ta medalje. VM-medalje er det neste på lista jeg har veldig lyst på. Jeg har U23-EM-medalje, jeg har EM-medalje, men jeg har ikke VM- og OL-medalje, sier Thoresens.

- Så VM står som neste på lista. Jeg har veldig lyst til å ta medalje der. Du kommer til å se en Morten som er klar for å blø for drakta og landet sitt, avslutter Thoresen.

VM i bryting går av stabelen 2. oktober og varer til og med 10. oktober og alle konkurransene vil foregå i Jordal Amfi i Oslo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer