Fikk salen til å glise

Solskjær om oversetteren: - Hun fortjener virkelig en applaus.

GODT HUMØR: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Tottenham torsdag. Foto: NTB scanpix
GODT HUMØR: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Tottenham torsdag. Foto: NTB scanpixVis mer

Ole Gunnar Solskjær (46) holdt i formiddag en pressekonferanse i Shanghai i Kina. Her spiller Manchester United mot Tottenham i International Champions Cup torsdag. Også midtbanespiller Scott McTominay deltok på pressekonferansen, som ble avsluttet med latter og godt humør.

Svarene til Solskjær og McTominay ble oversatt til kinesisk av en utrettelig oversetter. Oversettelsene framsto som mye lenger enn Solskjærs svar på engelsk.

Dette fikk manageren til å smile flere ganger. Og på tampen av pressekonferansen klarte han ikke å dy seg:

- Jeg kan ikke bekrefte at det hun sa var riktig. Men hun fortjener virkelig applaus, oversetteren. Jeg skal svare kortere neste gang, sa Solskjær med et smil.

Nordmannen har klart å bygge opp et svært godt humør rundt seg selv og laget på ferden til Australia og Asia. Tre seire på rad hjelper. I tillegg har nyervervelsene Aaron Wan-Bissaka og Daniel James gjort sine saker bra - og Paul Pogba er fortsatt i klubben.

Så langt, alt vel.

Raseri

På slutten av forrige sesong fikk franskmannen føle raseriet fra flere United-supportere. De mente han ikke presterte godt nok og hadde en halvslapp innstilling til det hele. At agent Mino Raiola i sommer har gitt uttrykk for at stjerna søker nye utfordringer, har ikke akkurat stilnet kritikken. Men Solskjær har bare positivt å si:

- Jeg tror våre fans vet hva Paul har gitt klubben og hva han kan gi oss. Paul har vært absolutt topp i gruppa, sier Solskjær, som mener kritikken kommer fra en liten gruppe fans.

- Paul har aldri vært et problem et eneste sekund. Det kan både jeg og spillerne skrive under på. Vi er takknemlige for at han presterer så bra som han gjør.

Solskjær sier Romelu Lukaku fortsatt ikke er aktuell for spill. Han er ikke fysisk klar, men jobber med saken. Belgieren er i hele sommer blitt koblet til Inter Milan, fordi han føler at han ikke blir prioritert av manageren.

United møter Chelsea i serieåpningen på Old Trafford 11. august.

- Det er viktig for oss at vi starter bra. Vi gir oss selv en sjanse hvis vi får en god start, sier Solskjær, som har fokusert knallhardt på å få opp det fysiske nivået hos spillerne under pre-season.

Tålmodighet

Leicesters midtstopper, Harry Maguire, er blitt koblet til Manchester United. Solskjær ber om tålmodighet med de nye spillerne:

- Det vil alltid ta litt tid for nye spillere å tilpasse seg Uniteds stil. Kanskje bortsett fra meg selv, som brukte seks minutter i min første kamp, sa Solskjær med et smil.

Han debuterte i United-drakta 25. august 1996 med å score etter bare noen få minutter på banen mot Blackburn.

Kampen mot Tottenham avslutter Asia-turneen. Deretter venter Kristiansund på Ullevaal stadion 30. juli.