Fikk Schweinsteiger gult kort med vilje her?

- En kan ikke tenke slik, sier han.

(Dagbladet): Marseille - Bayern München 0-2

Mario Gomez og Arjen Robben sørget for at Bayern München tok et kjempesteg mot semifinale i Champions League, og mot finale på hjemmebane, med 2-0-seier borte mot Marseille i går kveld.

Bastian Schweinsteiger kom inn for «Die Bayern» i det 71. minutt, og etter å ha vært på banen i omtrent ti minutter pådro midtbanespilleren seg et tilsynelatende unødvendig gult kort. Det betyr at han må stå over returoppgjøret mot Marseille, men står fritt til å spille i semifinalene mot enten Real Madrid eller APOEL Nicosia.

Det fikk folk til å spekulere i om Schweinsteiger pådro seg det gule kortet med vilje, slik Xabi Alonso og Sergio Ramos har gjort tidligere.  Etter at Real Madrid-spillerne gjorde det i fjorårssesongen bestemte UEFA seg for at «viljekort» skulle straffes med to kampers karantene.

Schweinsteiger nekter imidlertid for at han fikk gult med vilje.

- En kan ikke tenke slik, for det er ikke engang sikkert at vi er klare for semifinalene, sa Schweinsteiger til Sky etter kampen, ifølge nyhetsbyrået PA.

Også klubbdirektør Karl-Heinz Rumenigge benekter at Schweinsteiger pådro seg gult kort med vilje.

- Vi pådrar oss ikke gule kortbare for å være smarte. For oss er det viktig at han er tilbake, og vi vet at vi trenger Bastian mot slutten av sesongen. Han gjorde det ikke med vilje, vi er ikke så smarte, sier Rumenigge.

27-åringen har slitt med skade de siste månedene, og det var ikke ventet at han skulle spille i gårsdagens kamp.

- Jeg har mistet mange kamper med skade, og skulle gjerne spilt en kamp til, men nå er jeg utestengt. Det var min første forseelse i kampen, det var bare uheldig, sa Schweinsteiger etter kampen.