Fikk seieren i gave

Finske Mika Häkkinen ledet klart men fikk motorhavari runden før mål. Da kom Michael Schumacher.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg er dødsskuffet, for pokker, du vet... Jesus, stammet og stotret Häkkinen på pressekonferansen etter å ha blitt forbikjørt av åtte biler da han måtte svinge inn til siden og stoppe.

Tittelforsvarer Schumacher klarte nesten å ta inn finnen etter sistnevntes siste pitstop, men Häkkinen kjørte som en gud og økte forspranget fra runde til runde.

Helt til rett før slutt.

- Dette kunne blitt en helt fantastisk avslutning for meg, alt gikk så lett. Det verste er at jeg trengte ikke presse bilen, jeg cruiset bare gjennom. Men det gikk ikke likevel, sa Häkkinen.

Clutcheksplosjon

Finnen hadde vunnet tre år på rad i den katalonske hovedstaden, og ledet altså med 40 sekunder på Schumacher da den 65. og siste runden skulle kjøres. Plutselig forsvant nesten farten i bilen hans, og den spydde ut røyk. En talsmann for Mercedes sa senere at clutchen hadde «eksplodert».

- Jeg tror det var clutchen, men er ikke helt sikker. Jeg har vært med så lenge at jeg vet at vi ikke har vunnet før vi har passert målstreken. Men det blir tøft i morgen, sa McLaren-sjef Ron Dennis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer