Fikk seierskyss av pappa

Her får lille Oliver (2) seierskysset av pappa Petter Solberg - som felte noen tårer da følelsene tok overhånd etter den sterke VM-seieren på Korsika i går.

- Jeg tror aldri tidligere jeg har grini i voksen alder, men dette ble for sterkt. Nå er jeg helt tom i hodet og har ikke ord på hva jeg føler etter denne seieren. Alt har kommet så brått. Torsdag hadde jeg flaks som overlevde, og nå har jeg vunnet, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Rallyesset dediserte seieren umiddelbart til mekanikerne som gjorde en utrolig jobb med å få bilen Petter totalvraket torsdag, klar til løpsstart fredag. Allerede før løpet var over fikk Solbergs mekanikere rallyets ærespris. En pris som tildeles den eller de som utmerker seg spesielt i hver VM-runde.

Følelsesseier

- Dette er en følelsesseier sammen med mekanikerne mine. Det de har gjort, er bare helt utrolig. Dette er ikke bare folk som jobber for meg. Det er venner som ofrer alt for at jeg skal kunne vinne. De legger sjela i jobben sin. Derfor klarte jeg ikke å la være å gråte mens jeg takket dem, sier en rørt Solberg.

I seiersrusen hoppet han instinktivt opp og ned på biltaket sammen med kartleser Phil Mills, mens han sprutet champagne på alle rundt seg.

Fullstendig kaos

- Bilen er et vrak uansett, så det spiller ingen rolle at jeg hopper på taket. I dag er alt lov, jubler Petter Solberg.

Det var fullstending kaos rundt mesteren i timene etter løpet. Gratulasjonene kom fra alle kanter med tanke på den oppladningen han hadde til løpet. Også fra konkurrentene.

Søvnløs på Korsika

- Jeg har vært helt i tåka hele helga. Jeg hater å gjøre feil, og tok derfor smellen torsdag veldig personlig. Jeg har ikke sovet på to dager, for jeg har vært stressa og nervøs. Men nå begynner det endelig å roe seg litt ned, sa Petter til Dagbladet i går kveld. Da fikk han endelig litt tid med kona Pernilla og sønnen Oliver (2) også. Men noen stor feiring ble det ikke tid til.

Allerede i går kveld reiste han og familien videre til Spania i privatflyet til stallkamerat Tommi Mäkinen. Allerede tirsdag starter gjennomkjøringen til neste helgs VM-runde i Catalonia. Den nest siste før en verdensmester skal kåres i Wales søndag 9. november.

- Værvarselet sier at det er 80 prosent sjanse for regn i Catalonia også. Da skal de andre få kjørt seg der også. Men det er et asfaltrally, så vi må ha været på vår side, sier Solberg.

Helgas seier var Petters første på asfalt - og Subarus første på det underlaget siden 1998.

- Det er godt å bryte den barrieren, men hadde det ikke regnet, ville jeg vært langt bak.

Totalt står Spyderberg-mannen nå med fire VM-seirer i karrieren. Helgas triumf er den tredje denne sesongen, og med det er han den mestvinnende fører i år sammen med den finske Peugeot-stjernen Marcus Grönholm. Med seieren spratt Petter opp fra 4. til 2. plass i VM-sammendraget. Med 58 poeng er han bare tre bak spanjolen Carlos Sainz.

Men Sainz er neppe den største trusselen om sammenlagtseieren. Det er neste års stallkamerat i Subaru, Richards Burns (Peugeot), som er a poeng med Petter, og asfalteksperten Sebastien Loeb (Citroën) tre poeng bak.

- Sjansene for å vinne VM er store nå. Og jeg kan love deg én ting: jeg gir meg aldri. Jeg skal ha den tittelen, forsikrer Petter Solberg.

SPRUTET SJAMPIS: Helgas seier var Petter Solbergs første på asfalt. Ikke rart sjampisen regnet over målområdet.
PÅ TAKET:- Dette er en følelsesseier sammen med mekanikerne mine. Det de har gjort er bare helt utrolig, sier Solberg