Fikk sensasjonell beskjed

Pep Guardiola har vært forsiktig med å snakke opp Erling Braut Haaland. Men på Dagbladets spørsmål går City-sjefen lenger enn noen gang: - Han har alle ferdigheter til å bli en av de største toppscorerne gjennom alle tider.

NY MANN I BYEN: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
NY MANN I BYEN: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester City - Bournemouth, kl. 16.00 lørdag

MANCHESTER (Dagbladet): - Sa han virkelig det?

En durkdreven, engelsk journalist lurte på om han hadde hørt riktig etter fredagens pressekonferanse med Pep Guardiola.

Manchester City-manageren leverte som vanlig fyldige og respektfulle svar på Etihad Campus før kampen mot Bournemouth lørdag. Men på et spørsmål gikk han lenger enn han noen gang har gjort før:

- Du har åpenbart jobbet med mange spillere. Er det noen du kan sammenlikne Haaland med? spurte Dagbladet.

TELLER NED: Pep Guardiola snakket på en pressekonferanse fredag før kampen mot Bournemouth lørdag. Foto: Tore Ulrik Bratland
TELLER NED: Pep Guardiola snakket på en pressekonferanse fredag før kampen mot Bournemouth lørdag. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Han er en topp spiss. Hvis du sammenlikner med de beste spissene gjennom alle tider - da de var på hans alder, hvor mange kamper de hadde spilt og hvor mange mål de hadde scoret - så er han den største. Men han er fortsatt ung. I morgen er det en ny utfordring. Han er fortsatt bare 21-22 år gammel, så han har en lang karriere foran seg.

City-bossen fortsetter:

- Hvis han har et ønske om å bli bedre, så vil det fortsette. Han kan bli bedre, også som avslutter. Du må tenke at din dag i dag skal bli bedre enn den i går. Du må trene i dag som i går. Når det skjer, har han ferdigheter til å bli en av de største toppscorerne gjennom alle tider.

Dette er en sensasjonell beskjed fra Guardiola til Haaland. Flere rangerer spanjolen som verdens beste fotballtrener. 51-åringen har et helt spesielt øye for talenter og personligheter.

FORSINKET: Pep Guardiola entret pressekonferansen ti minutter forsinket. Foto: Tore Ulrik Bratland
FORSINKET: Pep Guardiola entret pressekonferansen ti minutter forsinket. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

I Haaland har han åpenbart sett talent, personlighet, ydmykhet, humør og vilje til å jobbe hardt. Han bruker stadig ordet «humble» - ydmyk - om nordmannen.

- En eksepsjonell spiller. Men vi har bare vært sammen i en måned, understreker Guardiola.

På en fredag der det har vært ekstremt varmt i Manchester, har det vært to kontrastfylte Haaland-uker.

Nordmannen fikk tøff kritikk etter Community Shield 30. juli. Liverpool vant 3-1 og spissen bommet fra fem meter. Etter Premier League mot West Ham - der han scoret to ganger - var det andre boller. Plutselig ble han sammenliknet med «konger» som Alan Shearer og Thierry Henry.

SE TV: Erling Braut Haaland er på alles lepper i den blå delen av Manchester. Det er også denne nye sangen. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Birthe Skingen / Rødt Kort Vis mer

På Dagbladets spørsmål - om hvordan Haaland har taklet to så forskjellige uker - svarer Guardiola utfyllende:

- Jeg er ikke den som sover sammen med ham. Jeg er ikke hjemme sammen med ham, så jeg vet ikke hvordan han taklet det, sier han til humring i salen.

- Men det jeg har sett på treningsfeltet, er at han var rolig etter Liverpool-kampen og rolig etter West Ham-kampen. Jeg kan bare si én ting: Denne debatten vil komme tilbake. I det øyeblikket han ikke scorer mål, så vil noen si at «han kanskje ikke er god nok».

Guardiola fortsetter:

- Det virker som om det som skjer i dag, er slutten på verden. Vi kan tape igjen, og etter det kan vi vinne 14 kamper. Vi må være rolige i de gode øyeblikkene og spesielt i de dårlige. Du må tenke positivt. De største kampene har vi med oss selv.

Så hvilken jobb har Haaland foran seg?

- 258 igjen! skrev Alan Shearer på Twitter etter Haaland-målene mot West Ham.

IMPONERER: Barnefotballen til Erling Braut Haaland imponerer i England. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Birthe Skingen / Rødt Kort Vis mer

Den tidligere Blackburn- og Newcastle-spilleren er tidenes toppscorer i Premier League med 260 mål. Deretter følger Wayne Rooney med 208 scoringer og Andy Cole med 187 scoringer.

Jobben har med andre ord så vidt begynt for Haaland. Avspark Bournemouth: Klokka 16.00 lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer