Premier League

- Fikk sitt livs sjokk

Historien bak øyeblikket da Ole Gunnar Solskjær utnevnte Axel Tuanzebe (21) til kaptein for Manchester United.

TILLIT: Ole Gunnar Solskjaer har stor tro på Axel Tuanzebe og utnevnte ham til kaptein mot Rochdale i ligacupens tredje runde. Foto: NTB scanpix
TILLIT: Ole Gunnar Solskjaer har stor tro på Axel Tuanzebe og utnevnte ham til kaptein mot Rochdale i ligacupens tredje runde. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ligacupkampen mot Rochdale onsdag er bare å glemme for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Seieren overbeviste ingen, men historien bak kapteinsvalget er ganske så sjarmerende.

Solskjær utnevnte unggutten og midtstopper Axel Tuanzebe (21) til kaptein. Dette til tross for at Paul Pogba (26) var tilbake fra skade og har hatt armbindet.

Nettsida til Manchester United skriver at Tuanzebe «fikk sitt livs sjokk» da han ble utpekt til rollen.

I drømmeland

- Han visste ikke at han skulle bli kaptein før bare noen minutter før tredjerundekampen mot Rochdale. 21-åringen fikk sitt livs sjokk da han ble beordret til dommer John Brooks rom av assistenttrener Mike Phelan. Tuanzebe var i drømmeland da han gikk gjennom tunnelen for å lede laget til Ole Gunnar Solskjær, heter det.

- Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg hadde gåsehud da jeg gikk ut. Dette er noe jeg har jobbet for lenge og endelig kom øyeblikket, forteller Tuanzebe.

Midtstopperen er et akademiprodukt i Manchester United. Forrige sesong var han utlånt til Aston Villa. At han ble utnevnt til kaptein mot Rochdale er ikke til å ta feil av: Solskjær ville signalisere at han har tro på ham, at han ser på Tuanzebe som en framtidig sjef - hvilket er en stor tillitserklæring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer