KLUBBEN I HENNES HJERTE: Elise Skinnehaugen har spilt for Storhamar i hele sitt liv. Foto: Stian Bye Høgsveen
KLUBBEN I HENNES HJERTE: Elise Skinnehaugen har spilt for Storhamar i hele sitt liv. Foto: Stian Bye HøgsveenVis mer

Klubben i mitt hjerte: Storhamar-spiller Elise Skinnehaugen

Fikk sjokk da Heidi Løke kom til klubben: - Oi, det er faktisk henne

Med kort vei til moderklubbens hall, har Elise Skinnehaugen endt opp som en av Eliteseriens storscorere.

(Dagbladet): Da spilletida uteble og Storhamar-spiller Elise Skinnehaugen ikke ble satset på forrige sesong, tok 21-åringen grep.

Håndballspilleren brukte sommeren til beinhard trening sammen med samboer Håkon Ekren, som spiller for Elverum.

- Jeg var ikke god nok i fjor, og derfor trente jeg veldig mye i sommer. Håkon elsker å trene og har hjulpet meg mye. For i år har det virkelig løsnet for meg, forteller Skinnehaugen.

Unik målscorer

Tallenes tale gir et klart bilde av et håndballtalent som endelig er i ferd med å få ut potensialet sitt.

I fjorårssesongen scoret hun ni mål til sammen. I serieåpningen i år scoret hun like mange, og har fulgt opp i det samme sporet.

Per dags dato står Skinnehaugen bokført med 47 mål i ligaen, og er nummer ni på toppscorerlista. Melanie Mie Bak topper lista med 65 mål, men 25 av dem har kommet fra sjumetersmerket. Samtlige av Skinnehaugens scoringer har kommet fra åpent spill - noe som gjør henne unik blant de andre storscorerne i ligaen.

- Jeg har alltid vært en målscorer, og driver mye med skytetrening. I tillegg ser jeg mye håndball på fritida og driver skadeforebyggende trening. Det handler om å gi det lille ekstra, forteller hun om framgangen.

«Oi, det er faktisk henne»

Før denne sesongen trådde en annen helt inn i Storhamar-garderoben. Heidi Løke er blant Norges mest profilerte spillere, og har vært til stor inspirasjon for Skinnehaugen og lagvenninnene.

- Det er litt uvirkelig. I starten tenkte jeg «Oi, det er faktisk henne». Hun er veldig flink til å gi tilbakemeldinger til oss yngre, og er god både på og utenfor banen, forteller hun.

En som ikke lenger er å se på treninger eller kampdag, er Elises tvillingsøster, Emma. Hun flyttet til Oslo for få måneder siden.

- Det var veldig rart i starten, for vi har alltid spilt sammen. Etter hvert har jeg blitt vant til det. Tidligere tenkte jeg mye på hvordan hun gjorde det i kampene også, men nå tenker jeg mest på meg selv.

Emma spiller nå for Oppsal, og tidligere i sesongen møttes de to for første gang.

- Det var veldig viktig å vinne den, sier Elise med et smil.

Spiller med forbildene

I tillegg til en enorm egeninnsats, kan Skinnehaugen også takke moderklubben Storhamar for mye av framgangen.

Med en av klubbens håndballhaller i nabolaget, ble det tidlig lagt til rette for sportslig utvikling.

- Jeg har vokst opp bare 200 meter unna Presterudhallen, og var der nesten hver dag i oppveksten. Det er ikke så mange som kan spille i moderklubben gjennom oppveksten, og til slutt ende opp på elitelaget i samme klubb, sier hun.

Nå spiller hun på samme lag som sine barndomsidoler.

- Da jeg var yngre så jeg opp til samtlige på A-laget, og hadde mange forbilder der. Jeg husker godt at jeg har løpt inn på banen med Betina Riegelhuth før kamp, og nå spiller jeg med henne. Det er veldig gøy, men de føler at de drar litt på åra, ler hun.

Lenge leve oss #6år

A post shared by eliseskinnehaugen (@eliseskinnehaugen) on