SÅ RØDT: Marit Røsberg Jacobsen går ut etter rødt kort mot Tsjekkia. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SÅ RØDT: Marit Røsberg Jacobsen går ut etter rødt kort mot Tsjekkia. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Marit Røsberg Jacobsen utvist:

Fikk sjokk da hun så straffen

- Jeg kunne ikke i min villeste fantasi tro at det var mer enn en to-minutter ...

BREST (Dagbladet): De norske håndballjentene vant 31-17 mot Tsjekkia i går kveld, men for kantspiller Marit Røsberg Jacobsen ble det en relativt kort dag på jobben.

Esbjerg-spilleren fikk nemlig direkte rødt kort i 1. omgang, etter bare sju minutter på banen og til sitt store sjokk.

- Jeg kunne ikke i min villeste fantasi tro det var mer enn en to-minutter, så jeg gikk og satte meg på benken for å sone to-minutteren, sier Jacobsen til Dagbladet.

Men nordlendingen tok kraftig feil.

KANTSPILLER: Marit R. Jacobsen. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
KANTSPILLER: Marit R. Jacobsen. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån Vis mer

Kritisk

Kort tid etter Jacobsen satte seg ned på benken, ble hun vist opp på tribunen med rødt kort fra dommerne.

- Alt kan skje på det nivået dommerne har lagt seg på i EM. Jeg følte at hun (tsjekkeren) la seg veldig lett, og med den «lista» dommerne legger seg på er det umulig å si hva som skjer. Jeg følte selv at det røde kortet var feil. Det var for strengt dømt, sier Jacobsen.

- Hvordan opplevde du situasjonen med utvisningen?

- Jeg var litt på etterskudd og skulle redde situasjonen. Da blir det kontakt mellom oss, og hun faller veldig lett i gulvet. Da ser det styggere ut enn det er, sier Jacobsen.

Thorir-oppgjør

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var heller ikke imponert av dommerparet Maria Bennani og Sofia Bennani etter kampen sent i går. Hergeirsson rettet kritikk mot EM-arrangøren og etterlyser at flere av verdens beste dommere tar del i EM.

- Jeg mener ikke noe vondt om dommerne. De gjør så godt de kan. De prøver å bli best og vil øve seg. Spørsmålet mitt er om kvinnelige mesterskap er det riktige stedet å øve? De beste dommerne er i herremesterskap, og de nest beste dømmer herrene i Champions League som pågår nå, sier Hergeirsson til Dagbladet.

- Hvor er likestillingen? Jeg har sagt dette i mange år. Nå må politikerne på banen. Vi trenger de beste dommerne. Og de bør være i både herre- og damemesterskapene, sier islendingen.

I minuttene etter kampen uttrykte han også sin frustrasjon i intervju med TV3.

- Jeg begynner å bli mektig lei av å være forsøkskanin for utvikling av dommere. Dette er et kvinnemesterskap, det er det største som skjer. Vi får lovende dommere, men de øver seg altså hos oss, for så å bli tatt opp for å bli gode nok til å dømme for herrer, sier Hergeirsson.

Uansett: Norge vant enkelt mot Tsjekkia og tok sin første seier i gruppa. Nå gjenstår bare Romania i gruppespillet, og med norsk triumf kan det blir gruppeseier.

Norge og Romania møtes onsdag klokka 21.

Fakta: Tsjekkia – Norge 17-31 (10-20)

Brest Arena

Ca. 2400 tilskuere

Norge: Katrine Lunde, Silje Solberg - Henny Ella Reistad 1, Emilie Hegh Arntzen 2, Veronica Kristiansen 5, Heidi Løke 6, Silje Waade, Stine Bredal Oftedal 3, Malin Aune 6, Kari Brattset 3, Linn Jørum Sulland 2, Sanna Solberg 2, Thea Mørk, Marta Tomac, Marit Røsberg Jacobsen, Vilde Ingstad 1.

Toppscorer Tsjekkia: Sarka Marcikova 4.

Utvisninger: Tsjekkia 1 x 2 min., Norge 2 x 2 min. + rødt kort.

Dommere: Maria Bennani og Sofia Bennani, Sverige.

Norge møter Romania i siste gruppekamp onsdag.