FÅR NY TRENER: Stefan Johansen forbereder to nye landskamper med Norge. I mellomtida har han fått ny trener i Fulham. Foto: Bildbyrån
FÅR NY TRENER: Stefan Johansen forbereder to nye landskamper med Norge. I mellomtida har han fått ny trener i Fulham. Foto: BildbyrånVis mer

Slovenia - Norge, kl. 20.45 fredag

Fikk «sjokk» da ny trener var klar

Landslagskaptein Stefan Johansen (27) trodde ikke erstatteren til Slavisa Jokanovic skulle være på plass med en gang i Fulham.

  • Slovenia - Norge, kl. 20.45 fredag

LJUBLJANA (Dagbladet): Premier League-klubben Fulham sparket i dag manager Slavisa Jokanovic (50). Det skjer etter en svak sesong der laget ligger helt sist i serien.

Landslagskaptein Stefan Johansen fikk nyheten i morges, mens han er på oppdrag for Norge i Ljubljana. Fredag er Slovenia motstander i Nations League.

- Jeg fikk melding av en lagkamerat som sa det, forteller Johansen til Dagbladet.

- Det er ikke noe jeg har visst lenge. Det jeg fikk mest sjokk av, var at erstatteren var klar med en gang.

Og erstatteren er ingen hvem som helst: Claudio Ranieri.

Den 67 år gamle italieneren har ei fortid i blant annet Chelsea, Juventus, Roma, Inter, Monaco og - ikke minst - Leicester.

- Som oftest går det tid før erstatteren er klar. Jeg vet ikke hva som har skjedd i dette tilfellet. Styret har sikkert hatt en dialog, fortsetter Johansen.

Fulham rykket opp fra Championship etter forrige sesong. Én seier på 12 kamper tvang Fulham-toppene til å ta affære. Jokanovic har vært trener siden 2015. Ranieri var i franske Nantes forrige sesong.

- Det er veldig spennende at det ble Ranieri. Jeg gleder meg enormt til å jobbe under ham. Han har jobbet med mange bra spillere, påpeker Johansen.

For midtbanekrigeren betyr det også nye muligheter. Han har ikke hatt noen personlige problemer med den forrige trener, Slavisa Jokanovic. Men spilletida har vært beskjeden: 315 minutter på 12 kamper. Johansen har ennå ikke scoret mål i Premier League.

- Hvordan har stemningen vært i troppen denne sesongen?

- Selvfølgelig er det bedre stemning når du ligger øverst på tabellen. Vi har sluppet inn for enkle scoringer, så spillerne er ikke fornøyde. Det har heller ikke manageren vært, eller fansen. Det er en sirkel vi må klare å komme oss ut av.

- Ranieris inntog kan også bety mer spilletid for deg?

- Jeg har vært involvert i en del kamper. Men jeg skulle ønske jeg fikk flere sjanser fra start. Uten tvil. Nå er det ny manager. Da er det blanke ark for hele gjengen. Det gjelder å bite tennene sammen og vise at det er du som skal spille.

Men først går landslaget inn i noen svært interessante dager. Først er det Slovenia. Tre dager seinere venter Kypros i Larnaka. Norge slåss med Bulgaria om å vinne gruppa.

- Veldig spennende! Jeg gleder meg enormt. Det er denne situasjonen du vil være i. Det hadde vært kjedelig om vi ikke hadde noe å spille for. Jeg føler at det er positive vibrasjoner rundt landslaget.

Johansen fortsetter:

- Folk følger med. Det er enormt bra stemning i hele troppen. Vi gleder oss veldig til å komme på samling. Det er en kompisgjeng som gleder seg til å se hverandre.

Vinneren av gruppa får muligheten til å spille playoff om en plass i EM-sluttspillet i 2020.

Tabell
Norge43014-19
Bulgaria43015-39
Kypros41124-64
Slovenia40133-61