Fikk sjokk: - Oi, hjelp

Marte Skaanes (26) valgte å gå uten lue under 10 kilometeren i NM. Det endte med et forfrosset øre.

FORKLARER SITUASJONEN: Marte Skaanes i samtale med Sjur Ole Svarstad og Gro Eide. Hun fikk behandling for et forfrosset øret etter fredagens renn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORKLARER SITUASJONEN: Marte Skaanes i samtale med Sjur Ole Svarstad og Gro Eide. Hun fikk behandling for et forfrosset øret etter fredagens renn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GJØVIK (Dagbladet): Marte Skaanes ble belønnet med landslagsplass etter flere gode resultater i fjor.

Dessverre har hun hatt en tung sesong. 26-åringen fikk covid før Beitostølen, og det har preget henne veldig.

Hun kunne ikke trene på flere uker, og overfor Adressa sa langrennsløperen at hun på et tidspunkt sleit med å spise og måtte krabbe ut av dusjen.

SATT UT: Marte Skaanes fikk en ubehagelig overraskelse etter målgang på 10 kilometeren i NM. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Forfrosset øre

Skaanes gjorde comeback i Falun i helga, og denne uka konkurrerer hun under NM på Gjøvik. Hun ble nummer tolv på fredagens 10 kilometer fristil, men etter målgang fortsatte problemene.

Skaanes hadde droppet lua, og gikk med et pannebånd i det fine, men kalde vinterværet. Det fikk konsekvenser.

- Jeg har tydeligvis forfrosset det ene øret mitt. Jeg fikk beskjed i mål om at jeg så kald ut på øret. Da jeg kjente på det var det tjukt og knallhardt, sier hun til Dagbladet.

OI: Marte Skaanes innser at noe er galt med øret. Foto: Kristoffer Løkås
OI: Marte Skaanes innser at noe er galt med øret. Foto: Kristoffer Løkås Vis mer

Skaanes fortsetter:

- Da tenkte jeg «å faen». Jeg ble litt sånn «oi, hjelp». Det var vondt, det er som neglesprett på øret. Jeg måtte bare sitte sånn, sier Skaanes, og tar hendene opp til ansiktet som hovedpersonen i Munchs Skrik.

Rennet var likevel en liten opptur:

- Det kjennes bedre ut enn det har gjort på en stund. Det er et stykke igjen til toppformen. Det er kjedelig, for det var ikke dette jeg hadde sett for meg før sesongen startet. Det så veldig mye bedre ut i høst, sier hun.

GODT BESKYTTET: Marte Skaanes gikk for både lue og buff over ørene etter fredagens renn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GODT BESKYTTET: Marte Skaanes gikk for både lue og buff over ørene etter fredagens renn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Overlegen Udnes Weng

Lotta Udnes Weng vant fredagens renn med solid margin ned til Ragnhild Haga Og Helene Marie Fossesholm.

- Det her var en bra dag. Det var skikkelig gøy å gå. Jeg kjente tidlig at jeg hadde en god dag, og tenkte tidlig at jeg måtte ta sjansen og være offensiv.

Udnes Weng mener at fredagens prestasjon viser at hun bør få sjanser på distanserenn i verdenscupen, men vil ikke ta seg selv ut til noen distanseløp i VM helt ennå:

- Neste helg blir viktig med VM-plassene. Jeg vil gå verdenscup først, så får VM være en bonus. Samtidig så hadde jeg lyst til å gå fort i dag, både med tanke på distanserennene i VM, og ikke minst stafetten i VM.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer