Tobias Heintz:

Fikk sjokkbeskjed: Må avlyse julefeiring

Tre dager før julaften fikk Tobias Heintz sjokkbeskjeden om å returnere til Kasimpasa. Han pakket kofferten, måtte avlyse juleplanene med familien og dro rett til Istanbul. Nå skal han spille for en overgang til en større liga.

RETUR: Tobias Heintz er ferdig i Sarpsborg for andre gang. På bitte lille julaften returnerte han til Tyrkia. Foto: Christoffer Andersen / NTB
RETUR: Tobias Heintz er ferdig i Sarpsborg for andre gang. På bitte lille julaften returnerte han til Tyrkia. Foto: Christoffer Andersen / NTB Vis mer
Publisert

Heintz har denne høsten imponert på lån i gamleklubben Sarpsborg 08 etter en vanskelig tid i Kasimpasa etter overgangen i januar 2019.

Selv var han klar på at det var uaktuelt med en retur til klubben, før han mandag kveld fikk en telefon fra klubbledelsen, med beskjed om å komme seg tilbake, for å være klar til å spille seriekampen mot Fenerbahce 4. januar.

- Det som har skjedd, er at Kasimpasa for noen uker siden sparket både presidenten og treneren i klubben. Det er den tidligere presidenten som har vært vanskelig med tanke på meg. Med ham ute av bildet ville de ha meg tilbake nå, forklarer Heintz til Dagbladet på telefon fra Istanbul.

MOTE: Tobias Heintz lever det gode liv som fotballspiller i Tyrkia. VIDEO: Kristoffer Ridder-Nielsen. Reporter: Henrik Simensen. Vis mer

Fly tirsdag

For etter beskjeden mandag ordnet Kasimpasa ham et fly allerede tirsdag. Dermed røk også juleplanene for playmakeren.

- Jeg hadde planer om å være hjemme i Moss i hele jula og romjula siden jeg ikke trodde noe ville skje før, utdyper Heintz.

Han understreker også at han kunne blitt hjemme til 31. desember siden det er da kontrakten med Sarpsborg går ut.

- Men de stresset med å få meg ned for å få avlagt to negative coronatester og komme i gang med å trene med laget, som jeg trolig kan begynne med fredag. Sånn er det å være fotballspiller i et annet land, er det jeg tenker. Her er det ikke noe ferie i jula, for meg er det ikke optimalt, men jeg tenker ikke så mye på det, sier 22-åringen.

- Hvordan ser du på et nytt opphold i Kasimpasa?

- Jeg har fått en mulighet til å bevise for folk at de tok feil. Jeg fikk ikke en fair sjanse sist, men jeg snakket med treneren i dag, og han ytret et ønske om å satse på meg, jeg er positiv. Det siste halve året hvor jeg har spilt hver kamp har hjulpet meg veldig, det tror jeg vi kommer til å se.

TREKANTDRAMA: Tobias Heintz deler ellevill historie. Video/reporter: Kristian Ridder-Nielsen / Henrik Simensen. Vis mer

Halvannet år igjen

Han har halvannet år igjen av kontrakten med klubben, men forteller at planen ikke er å fullføre den. Signalene han har fått, er at han skal spille i vinter og vår, før håpet er å selge ham videre.

- Alle vet hvor fort det kan snu hvis man spiller bra i Tyrkia, da er det muligheter utenfor, påpeker Heintz.

Et eksempel på det er Alexander Sørloth. Etter å ha floppet i Crystal Palace og skuffet på lån i Gent, storspilte han én sesong for Trabzonspor, og ble i sommer solgt til RB Leipzig.

- Hvor er drømmedestinasjonen videre?

- Den ultimate drømmen er å spille i Spania, det hadde passet meg bra. Det var snakk om noen muligheter for det allerede i januar. Det var ikke direkte kontakt, men signalisert gjennom noen mellommenn at det fantes interesse. Om et halvt år kan de mulighetene være større. Det er en stor drøm, men den kan være realistisk, avslutter Heintz fra Tyrkia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer