-EN KAMP JEG SKAL VINNE: Svein Mathisen var en vinner på fotballbanen. Nå er det kreftsykdommen som er motstander. - Dette er en kamp som skal vinnes. Jeg synes ikke synd på meg selv, sier Start-direktøren til Fædrelandsvennen. 

Foto: Jan Leonard Dahl / Dagbladet
-EN KAMP JEG SKAL VINNE: Svein Mathisen var en vinner på fotballbanen. Nå er det kreftsykdommen som er motstander. - Dette er en kamp som skal vinnes. Jeg synes ikke synd på meg selv, sier Start-direktøren til Fædrelandsvennen. Foto: Jan Leonard Dahl / DagbladetVis mer

Fikk sjokkbeskjeden mens han sto i elva med Bjørnebye

- I en halv time var alt mørkt, sier kreftsyke Svein Mathisen.

|||(Dagbladet): Start-direktør Svein Mathisen hadde knapt hatt en sykedag i sitt liv.

I juli fikk han sjokkbeskjeden av legen, mens han fisket laks i elva Gaula med tidligere Start-trener Stig Inge Bjørnebye:

Han hadde fått kreft.

- Vi sto i vaderstøvler midt i elva begge to. I en halv time var alt mørkt. Så bestemte jeg meg for at dette er en kamp som skal vinnes. Jeg synes ikke synd på meg selv, men det vanskeligste var å gi beskjed til familien om at jeg var alvorlig syk. Det er rart. Jeg opplevde at jeg fikk en styrke som jeg ikke trodde jeg hadde, sier han i et intervju med Fædrelandsvennen.

Kreftdiagnosen til Mathisen har vært kjent i presse- og fotballkretser en god stund, men det var først i går at ble saken offentlig kjent gjennom VG.

Mathisen lå på sykehus i hele juli, men var tilbake på Sør Arena da Start banket Strømsgodset 4-2 i helga. Etterpå dediserte tremålsscorer Ole Martin Årst målene sine til sin kreftsyke direktørvenn - noe som gjorde sterkt inntrykk på «Matta».

Han sier pilene nå peker den rette veien.

- Prøvene er positive. Jeg er ikke interessert i prognoser. Jeg kjenner selv på kroppen min fra dag til dag hvordan det oppleves. Mitt fokus er å bli frisk, sier han.

Til Fædrelandsvennen benytter han også anledningen til å skryte av det norske helsevesenet og de ansatte på Sørlandet sykhus.

VAR PÅ FISKETUR MED BJØRNEBYE: Så ringte legen med kreftbeskjeden. Foto: Tor Erik Schrøder  / SCANPIX .
VAR PÅ FISKETUR MED BJØRNEBYE: Så ringte legen med kreftbeskjeden. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX . Vis mer