Fikk skallebank

Manchester United utklasset byrival Manchester City og manager Alex Ferguson kunne nok en gang plukke fram ordet «fantastisk» da han beskrev sitt lag. Se resultatene fra gårsdagens kamper

LONDON (Dagbladet): Men det er likevel Gary Nevilles utvisning alle snakket om. Til tross for flotte mål, stor stemning og god fotball vil nok mange huske FA Cup-oppgjøret på grunn av Gary Nevilles unødvendige utvisning sju minutter før første omgang var over.

Forsvarsspilleren var på vei gjennom Citys forsvar, men ble taklet like innenfor hjørnet av sekstenmeteren. I et forsøk på å villede dommeren kastet han seg fram for å få straffe. Det irriterte City-spillerne kraftig, og Steve McManaman gikk rett opp i ansiktet på Neville. United-spilleren svarte med å skalle McManaman og dommeren plukket fram det røde kortet.

Riktig utvisning

Selv om Sir Alex Ferguson mener at dommeren kunne avverget situasjonen på et tidligere tidspunkt, mener han det var riktig å vise ut Neville.

- Dersom dommeren mente at Gary filmet, burde han blåst av spillet og gitt gult kort. Da ville den neste situasjonen aldri oppstått. Når det er sagt, var det en riktig utvisning, sier Ferguson til SkySports etter kampen.

United-manageren har vært bekymret for formen til sine forsvarsspillere den siste tida. Nå må han unnvære Gary Neville i minst en viktig kamp, men det kan bli flere.

Også i går viste United-forsvaret svakhetstegn, men lagets sisteskanse Tim Howard sto svært godt mellom stengene. Da gjestene presset som verst for en utlikning i begynnelsen av andre omgang, stengte amerikaneren buret.

- Det var morsomt å stå i mål. Nesten alt stemte, sier Howard som ble kåret til «Man of The Match».

Ustoppelige Ruud

Nok en gang var det Ruud van Nistelrooy som avgjorde for Manchester United. I løpet av ni minutter i andre omgang punkterte han Citys cup-drøm. Det siste målet gjorde at diskusjonen om den nye offsideregelen vil leve enda noen dager. van Nistelrooy stod nemlig i noe som liknet på offside da Ronaldo slo et frispark fra høyre. Frisparket headet Roy Keane til van Nistelrooy som scoret.

Hadde ikke kampen allerede vært avgjort, ville det nok også blitt debatt om kampens siste mål. Manchester City-spiss Robbie Fowler skyter et frispark direkte i mål, mens United-keeper Tim Howard fortsatt står og dirigerer muren.

- Jeg synes vi var fantastiske i første omgang. I andre omgang ble det en litt annen kamp på grunn av utvisningen, men mot slutten avgjorde vi mesterlig, sier Alex Ferguson.

- United avgjorde denne kampen fordi de var flinkere enn oss foran mål, konstaterer City-manager Kevin Keegan som fylte år med tap på Old Trafford i går.

SKALLET: Manchester Uniteds Gary Neville (t.v.) har nettopp skallet til Citys Steve McManaman, og får marsjordre fra dommeren. Sir Alex Ferguson sa at det var en riktig utvisning.
SCORING: Ustoppelige Ruud van Nistelrooy avgjorde kampen for United med to mål. Her er City-keeper Arni Gautur Arason sjanseløs.