MED BROREN:  Martine Johnsrud Sundby har i sommer trent på rulleski og fått coaching fra lillebror Sondre. I dag fikk han svar på treningen og gikk inn til en tredjeplass på Lysebotn Opp. Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet
MED BROREN: Martine Johnsrud Sundby har i sommer trent på rulleski og fått coaching fra lillebror Sondre. I dag fikk han svar på treningen og gikk inn til en tredjeplass på Lysebotn Opp. Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet Vis mer

- Fikk skikkelig motstand av sveitsiske, italienske og franske fjellgeiter

Martin Johnsrud Sundby nummer tre i rulleskirennet Lysebotn Opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den norske landslagsløperen var 10,9 sekunder bak vinneren Curdin Perl fra Sveits.

- Jeg hadde en god dag opp bakken. Dette var en unik og fin opplevelse. Jeg fikk skikkelig hard motstand av både sveitsiske, italienske og franske fjellgeiter. Jeg fikk fin flyt underveis, og er godt fornøyd, sa Sundby etter motbakkeløpet.

Italieneren Roland Clara tok annenplassen, seks sekunder bak Perl. Det var et meget sterkt startfelt som møttes til duell opp den 7,5 kilometer lange bakken innerst i Lysefjorden. Rundt 5000 tilskuere var til stede langs rulleskiløypa.

- Utrolig herlig å vinne. De siste årene har jeg vel blitt nummer fire, tre og to. På slutten fryktet jeg Clara, men jeg klarte å holde han bak meg, sa Perl etter seieren.

Trening for Northug Petter Northug brukte rennet som en god treningsøkt.

- I starten prøvde jeg å holde følge med teten, men de gikk for fort for meg. Likevel fikk jeg god hjelp opp bakken. Det var nok mange som kunne løpe fra meg på slutten, og det var herlig med så mange tilskuere, sa Northug.

- Jeg får trene mer foran neste år slik at jeg kan henge bedre med, la langrennsstjernen til.

Staver på 6.-plass I kvinneklassen gikk finske Kaisa Mäkäräinen til topps. Hun ledet fra start til mål. Heming-løperen Tuva Toftdahl Staver var best blant de norske med en god 6.-plass.

- Tidligere år har jeg fått melkesyre underveis, men i år klarte jeg å gå bedre i bakken, sa Staver.

Astrid Øyre Slind ble nummer sju, mens skiskytterdronningen Tora Berger endte på 8.-plass.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer