Fikk skrekkskade: - Fortsatt sårt

Den australske jockeyen Amy Graham var nylig involvert i en alvorlig ulykke. - Heldigvis går det bra med meg, sier hun til Dagbladet.

SVÆRT UHELDIG: Det gikk galt for australske Amy Graham. Foto: Privat
SVÆRT UHELDIG: Det gikk galt for australske Amy Graham. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Amy Graham fikk kanskje en verst tenkelig sportslig start på 2023-sesongen, da hun i forbindelse med en konkurranse i starten av januar ble skallet ned av hesten sin i Gold Coast Turf Club i Queensland.

Smellen var såpass alvorlig, at den førte til solide hode- og tannskader. Blodet sprutet, og hun mistet flere tenner.

Likevel ser Graham allerede lyset i tunnelen.

- Heldigvis går det bra med meg, men det er ennå sårt. Jeg gikk tom for smertestillende tabletter i går, så jeg skal til legen i dag for å få mer, og forhåpentligvis få klarering til å jobbe igjen, så jeg kan konkurrere til helgen, forteller hun til Dagbladet.

Grahams trener, John Zielke, forklarer hvordan den brutale skaden skjedde.

- Hesten kastet hodet bakover, og da traff området på bakhodet, mellom hestens ører, Amy i ansiktet, sier Zielke til nettstedet RaceNet.

I AKSJON: Jockeyen Amy Graham på hesten. Foto: Privat
I AKSJON: Jockeyen Amy Graham på hesten. Foto: Privat Vis mer

Heftig regning

Som om ikke skaden i seg selv var tragisk nok, venter en lang periode med rehabilitering for jockeyen.

Hun har fått beskjed om at en tannlege krever 20.000 dollar for en rekonstruksjon. I norske kroner tilsvarer beløpet hele 199.000.

Heldigvis slipper hun å betale summen fra egen lomme.

- Jeg vet ikke helt hva det blir til, men jeg trenger hvert fall ikke å betale for det, for dekkes av jobbens forsikring. Tennene har blitt festet sammen til sin naturlige posisjon, men det har vært snakk om at jeg behøver tannproteser.

Hun fortsetter:

- Jeg skal møte en kirurg til, for å få en fornyet vurdering. Det er uansett ikke så mye som kan gjøres før skaden og traumene helbredes, og jeg har fått beskjed om at dette kommer til å ta tid.

RIR PÅ FRITIDEN: Amy Graham. Foto: Privat
RIR PÅ FRITIDEN: Amy Graham. Foto: Privat Vis mer

Knust etter dødsfall

Hesteulykken er dessverre ikke den første Graham har opplevd de siste åra.

Tilbake i desember 2021 druknet hennes gode venn, og jockeykollega, Chris Carseta, da de to tok seg en svømmetur i Australia.

- Jeg hadde ikke ord da jeg i morges innså at jeg aldri kommer til å få se ditt smil på jobb igjen. Jeg vet ikke hva jeg skal føle. Jeg vet ikke hva jeg skal si annet enn at jeg er lei meg, lei meg for at jeg ikke kunne redde deg, sa Graham den gangen.

Hun gjorde det seinere klart at hun ville bruke dødsfallet som motivasjon i framtidige konkurranser.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer