Fikk skulderen ut av ledd – fullførte etappen

– Jeg satte den på plass selv, sier FDJ-rytteren.

SMERTE: Morabito fikk skulderen ut av ledd, satte den på plass selv og fullførte etappen. Foto Tim de Waele
SMERTE: Morabito fikk skulderen ut av ledd, satte den på plass selv og fullførte etappen. Foto Tim de WaeleVis mer

(procycling.no): Bare 24 timer etter at Daniel Hoelgaard krasjet ut av Tour Down Under, sto FDJ i fare for å miste enda en rytter da Steve Morabito gikk ned på den andre etappen natt til onsdag norsk tid.

Sveitseren deiste i bakken på veien mot målbyen Stirling - der Caleb Ewan vant foran nesen på Daryl Impey – og så ut til å ha pådratt seg et kragebeinsbrudd.

Det viste seg imidlertid at 34-åringen hadde fått skulderen ut av ledd. Dette var ingen ny erfaring for Morabito som tok ansvar med å rette opp skulderleddet selv.

– Jeg gjorde det selv. Folkene fra ambulansen ville ikke gjøre det. Jeg vet hvordan det gjøres og derfor gjorde jeg det selv med hjelp fra laget, sier Morabito ifølge Cyclingnews.

– Jeg tok tak i styret mitt mens noen holdt sykkelen min rett, og bare dyttet litt på skulderen til den kom på plass. Det var utrolig smertefullt, men da den kom på plass var det OK.

Etter hvert som Morabito krysset målstreken hadde de fleste av lagkameratene dratt til rytterhotellet i Adeleide. Etter en kort prat med presse og familie syklet FDJ-ryttere videre mot hotellet han også. Der vil han ta en vurdere om han vil starte rittets tredje etappe.

– Jeg får sykle til Hilton og sjekke i kveld om jeg kan starte i morgen. Jeg håper det. Nå er det OK. Jeg er litt sår. Først kjente jeg på kragebeinet mitt. Det føltes som om ingenting var der og da innså jeg at skulderen satt på fremsiden og da ble det helt klart… det var ingen tvil (om hva som hadde skjedd).

Etter etappeseieren i Stirling, og ti bonussekunder i sekken, er Mitchelton-Scott-rytteren Ewan ny leder av Tour Down Under. Seieren er 23-åringens syvende i rittet totalt, hvilket gjør den unge spurteren til den tredje mestvinnende rytteren i rittets historie, bak tidligere toppspurter Robbie McEwen (tolv seire) og vinner av årets åpningsetppe, André Greipel (17 seire).

Rittet fortsetter natt til torsdag norsk tid med en 120 kilometer lang, lettkupert etappe til Victoria Habor. På grunn av ekstrem varme i området er det imidlertid besluttet å korte ned denne etappen.