Fikk skylda for å ha ødelagt et dynasti. Nå er han klar for ny jobb

- Jeg er en fotballmann.

UT: David Moyes fikk ikke en hel sesong i Manchester United før han måtte ta sin hatt å gå. Skotten har hatt et halvt år borte fra fotballen, men nå sier han at han er klar for å returnere. Foto: AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY/NTB SCANPIX
UT: David Moyes fikk ikke en hel sesong i Manchester United før han måtte ta sin hatt å gå. Skotten har hatt et halvt år borte fra fotballen, men nå sier han at han er klar for å returnere. Foto: AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY/NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Ekspertenes dom over David Moyes' korte opphold i sjefsstolen på Old Trafford er alt annet enn nådig.

Etter at Sir Alex Ferguson takket for seg etter mer enn 27 eventyrlige år i klubben, fikk Moyes ansvaret for å føre arven videre. Det ble ingen ubetinget suksess.

En sjuendeplass i den hjemlige serien og exit i samtlige cuper holdt ikke mål, og etter ni måneder og 51 kamper var det kroken på døra.

Men nå forteller skotten at han er klar for å prøve lykken igjen.

- Jeg er klar I et intervju med den britiske avisa The Telegraph forteller 51-åringen at han

- Jeg er klar. Jeg har ingen tidsfrister jeg skal holde meg til, og jeg nyter pausen, men jeg er en fotballmann og jeg vil jobbe. Jeg føler at mine beste år fortsatt er foran meg, og jeg føler meg som en ung manager. Jeg har mye å lære, og mange planer jeg vil gjennomføre, sier Moyes.

Mange av kritikerne mente at Moyes aldri var skikket til å ta over en klubb av Manchester Uniteds størrelse. At det rett og slett ble for mye for ham. Det er ikke skotten enig i, men han innrømmer at han nok har bedre forutsetninger i dag enn han hadde da.

THE CHOSEN ONE: Sir Alex Ferguson håndplukket personlig sin etterfølger i David Moyes, uten at det ble noen nevneverdig suksess. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
THE CHOSEN ONE: Sir Alex Ferguson håndplukket personlig sin etterfølger i David Moyes, uten at det ble noen nevneverdig suksess. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror jeg er bedre rustet til å ta over en jobb som den i Manchester United nå enn da jeg tok over. Nå har jeg hatt en mulighet til å se hva som skjer. Jeg følte at jeg var klar da jeg gikk fra Everton, men det gikk fort opp for meg at man trenger både kunnskap og erfaring man bare kan få gjennom å ha jobben. Dessverre fikk jeg ikke nok tid, sier han.

Utelukker ikke utlandet I skrivende stund er det ingen klubber som peker seg ut som opplagte kandidater, men Moyes sier at han godt kan tenke seg å jobbe utenfor England.

Han trekker fram Terry Venables og Bobby Robson som ekspempler, og forteller videre at han ikke synes Storbritannia eksporterer nok trenere til utlandet.

- Det å velge ut min neste jobb er veldig viktig. Det er jeg klar over. Jeg har et åpent sinn både når det gjelder hva slags jobb, og hvor det er. Om det er i Premier League eller i Storbritannia er det klart at det er greit. Det samme gjelder om det er i utlandet. Jeg har alltid vært en forkjemper for at både spillere og trenere skal dra til utlandet om de får muligheten. Det skjer ikke nok, sier Moyes.

Så gjenstår det å se om tilbudene nå begynner å renne inn, eller om han må belage seg på ytterligere noen måneder med arbeidsledighet.

ETTERFØLGER: Louis van Gaal har fått sving på angrepsspillet etter en svak sesongstart. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB SCANPIX
ETTERFØLGER: Louis van Gaal har fått sving på angrepsspillet etter en svak sesongstart. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB SCANPIX Vis mer