Fikk skyterefs etter stafettutklassing

- Kan ikke slå oss til ro med dette.

Norge parkerte konkurrentene på mennenes verdenscupstafett i skiskyting søndag og tok en overlegen seier.

Russland ble slått til annenplass med nesten to og et halvt minutt, men likevel var ikke trener Joar Himle helt fornøyd.

– Jo da, det gikk veldig bra, men for at det skulle ha vært helt optimalt burde vi hatt to ekstraskudd mindre, sa Himle til NTB etter den knusende seieren i snøværet i Hochfilzen.

På det norske laget gikk Alexander Os, Emil Hegle Svendsen, Halvard Hanevold og Ole Einar Bjørndalen. De norske trengte bare seks ekstraskudd for å få ned alle blinkene, og Bjørndalen gikk i mål i ensom majestet.

– Vi kan ikke slå oss til ro med dette, dersom vi skal vinne VM-gull. Da må antallet ekstraskudd litt ned, men vi hadde klaff i dag, og de andre fikk problemer underveis, mente Himle.

Ledet hele veien

Hegle Svendsen vekslet åtte sekunder foran nærmeste rival selv om han trengte fire ekstraskudd. Os brukte to ekstraskudd og holdt seg foran med tre sekunder. Deretter var det perfekt norsk skyting. Hanevold økte ledelsen til 1.18 minutt, og Bjørndalen økte med ytterligere et drøyt minutt.

– Det var fantastisk god skyting av både Hanevold og Bjørndalen. Halvard hadde riktignok et kantskudd, men eller var det perfekte serier de to fikk til, sa Joar Himle.

Fikk skyterefs etter stafettutklassing

Men det var ikke bare på standplass de norske stafettgutta innfridde. De gikk lynraskt i sporet også.

– Jeg er kanskje mest fornøyd med at alle gutta viste god fysisk form. Også de to mest urutinerte torde å satse, og det er ikke tvil om at det gir trygghet, sa Himle.

Seiersglis

Ingen av de norske gutta behøvde å si så mye etter utklassingsseieren, men da Bjørndalen gikk over mål i ensom majestet, tok de på seg de store og brede seiersglisene.

– Vi var best over hele linjen i dag, det hersker det ingen tvil om. Det var bare glis og latter blant gutta etter innkomst, sa Himle til NTB.

Russland tok annenplassen foran Tyskland, Frankrike, Sveits og Sverige. Fra svenskene på sjetteplass og fram til den norske kvartetten skilte det over tre og et halv minutt. Spenningen i stafetten ble borte da Hanevold satte i gang på den tredje etappen.

– Jeg er litt overrasket over at russerne skulle havne så langt bak oss som de gjorde. Jo, jeg hadde nok ventet tøffere og tettere kamp, sa Joar Himle etter søndagens stafett.

Nå reiser skiskytterne videre til Pokljuka, der det er nye verdenscupkonkurranser til helgen.