<strong>SLÅR TILBAKE:</strong> Emil Meek er ikke redd for å si akkurat det han mener. Nå reiser han hjem til jul for kos, og håper på en kamp i Europa neste år. Foto : Hans A rne Vedlog  /  Dagbladet
SLÅR TILBAKE: Emil Meek er ikke redd for å si akkurat det han mener. Nå reiser han hjem til jul for kos, og håper på en kamp i Europa neste år. Foto : Hans A rne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Idrettsgallaen:

Fikk slakt av fansen etter kontroversielt utspill. Nå slår han tilbake: - Hadde jeg holdt kjeft, ville ikke folk snakket om meg

Emil Valhalla Meek mener han har gjort noe riktig på veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Emil Meek sparket og slo seg rett inn i hjertene til nordmenn tidligere i år, da han først nærmest dukket opp fra «ingenting» for folk flest, og slo Rousimar Palhares, før han så ble tatt inn i UFC-varmen og møtte Jordan Mein tidligere denne måneden.

Også der endte det med seier, og Emil «Valhalla» Meek var skuffet over å ikke få plass blant de nominerte i Dagbladets egen «Folkets Idrettspris». Da de nominerte til Idrettsgallaen ble publisert i går, var ikke Meek på denne lista heller.

- Jeg har stått for en av de største idrettsprestasjonene i Norge gjennom historien i år, sa han til Dagbladet om å ikke være nominert til Folkets Idrettspris.

Delte sin misnøye med Facebook-følgerne

Til TV 2 sa Meek at det var «en stor feil» at han ikke sto på nominasjonslista til Idrettsgallaen, som går av stabelen i januar 2017.

Han la ut både TV 2-artikkelen og en VG-artikkel om Idrettsgallaen på sin Facebook-side, der han har like under 60 000 følgere.

- Kjære norske idrettsutøvere! Idrettsforbundet har valgt å IKKE nominere meg i år. Det eneste håpet jeg har, er å få «Utøvernes Pris» og at mine felles idrettsmenn stepper opp og stemmer på meg, siden Norges Idrettsforbund velger å ikke representere meg selv om jeg fighter med norsk flagg på brystet, og setter Norge på kartet verden over, skrev Meek under VG-artikkelen med nominasjonene han delte på Facebook-siden sin.

SKADE: Emil «Valhalla» Meek imponerte alle og vant i UFC-debuten mot kanadiske Jordan Mein. Dette sa en mørbanket Meek rett etter seieren. Du kan se hele kampen på Viaplay. Video: Viaplay Vis mer

- De har ikke peiling

Meek er ikke redd for å si hva han mener. Han kaller juryen til Idrettsgallaen «utdaterte».

- De er kjempeflinke på det de gjør. Kjempeflinke på de tradisjonelle idrettene Norge har hatt. Men nå er det noe nytt som de ikke har peiling på. De må ta inn noen som har peiling, sier Meek.

Ifølge ham argumenterer juryen med at han ikke har vunnet et belte i MMA/UFC.

- Hadde Rosenborg eller Vålerenga slått AC Milan og Real Madrid hadde det ikke hatt noe å si om de vant Champions League eller ikke. Europamestere blir nominert. Jeg kjemper i hele verden, men jeg bestemmer ikke hvordan rangeringen fungerer, sier Meek.

Muskelbunten mener juryen og andre ikke skjønner greia når de sier at han «bare har gått én kamp».

- Det er litt irriterende. Men det er en læringskurve. Det er ikke mange år siden alle artiklene startet med «hva er MMA?». Så det har jo kommet en lang vei siden da.

- Ikke i nærheten av tittelkamp

Tore Øvrebø, juryformann for Idrettsgallaen og toppidrettssjef, sier Meeks meninger er «helt fair». Han forteller til Dagbladet at juryen går ut fra idrettene som er under Norges Idrettsforbund. Der er altså ikke MMA.

- Det betyr at bare én klasse var aktuell for Meek, og det var «Årets Navn», sier Øvrebø til Dagbladet.

I denne kategorien er Cecilia Brækhus og Magnus Carlsen, noe som gjør denne klassen til en ganske åpen kategori, ifølge juryformannen.

- Der vurderte vi ikke hans prestasjon som stor nok til å nå opp mot de kandidatene som er nominert. Han er ikke i nærheten av en tittelkamp, så han er liksom ikke moden for å komme gjennom på slike vurderinger.

<strong>- NOE PR ER BRA:</strong> Emil Meek har uttalt seg rimelig fritt siden han for alvor kom i mediesirkuset tidligere i år. Han mener han har gjort ting riktig. Her etter seieren mot Jordan Mein. Foto: Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports / NTB Scanpix
- NOE PR ER BRA: Emil Meek har uttalt seg rimelig fritt siden han for alvor kom i mediesirkuset tidligere i år. Han mener han har gjort ting riktig. Her etter seieren mot Jordan Mein. Foto: Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports / NTB Scanpix Vis mer

«Gå og tren»

Kanskje ikke uventet dukket det opp reaksjoner på Meeks utspill om Idrettsgallaen. Han vil ikke si det er mange som har bedt ham slutte å syte, men det er noen kommentarer.

På spørsmål om det er janteloven som viser seg fram fra sitt «beste» i kommentarfeltet, er Meek helt klar på at det er nettopp dét.

- Sånn er det jo litt. Spesielt i Norge kanskje. Men jeg har aldri brydd meg om det. Men folk tror at det å skrive på Facebook er det eneste jeg gjør, og kommenterer ting som «nå må du slutte å klage, gå og tren». Jeg trener jo uansett, sier Meek og ler.

Men han er glad for oppmerksomheten som brer seg rundt om i landet.

- Jeg føler jeg har gjort noe riktig. Hadde jeg holdt kjeft hadde det ikke vært snakk om meg. Nå har det vært så mye, nesten alle skriver jo om meg. Det er bra for meg, sier en fornøyd Meek.

- Viktig del av jobben

«All PR er god PR» er et utsagn som ofte blir brukt. Men Meek mener så absolutt ikke at det er det.

- Noe er bra. Det har jo blitt masse oppstyr. Jeg tenker egentlig ikke så mye på å være i media, bare å trene og holde meg bra. Når neste kamp kommer skal jeg være «der». Ingen bryr seg om jeg taper neste kamp om jeg er i Dagbladet for eksempel. Jeg synes det er gøy å snakke med media, og det er en viktig del av det jeg gjør. Men når det er fokus (på trening, journ. anm) er det fokus.

<strong>KOM HJEM SOM STJERNE:</strong> Emil "Valhalla" Meek ankom Gardermoen som en nyfødt stjerne i mai. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KOM HJEM SOM STJERNE: Emil "Valhalla" Meek ankom Gardermoen som en nyfødt stjerne i mai. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

En av kommentarene Meek fikk på sin side lyder følgende: «Må jo bare si at han legger fallhøyden for seg selv ganske høyt nå. Hadde nok vært flaut å tape neste kamp nå».

- Blir det flaut om du taper neste kamp?

- Jeg kommer selvfølgelig til å tape en gang. Alle de beste fighterne i verden har tapt. Om du ikke har tapt en kamp har du ikke gått mot gode nok utøvere. Man kan ikke ha den mentaliteten at man ikke skal tape, sier Meek ydmykt.

Håper på Europa-kamp

MMA-kjempen sier utøverne han har gått mot (Palhares og Mein) har gitt ham en underdog-odds på nesten 6-1. Dette er noe han gjør bevisst.

- Selvfølgelig legger jeg lista høyt. Men jeg vet jeg er så god. Jeg har dominert mot store utøvere, og vet jeg kan «backe» det opp.

Før jul har han vært i kontakt med UFC for å få en ny kamp. I UFC-administrasjonen er det ifølge Meek noen endringer som jobbes med, noe som gjør at han må vente til etter jul med flere svar om sin neste kamp. Selv håper han det blir i Europa.

- Det har vært snakk om to steder. Det ene er London. Det andre stedet går det rykter om.

- Hva sier ryktet?

- Danmark. Jeg håper det blir der. Isåfall blir det en historisk kamp der, det hadde vært gøy, forteller han.

<strong>DANMARK NESTE?:</strong> - Det hadde vært gøy, sier Meek. Foto : Hans A rne Vedlog  /  Dagbladet
DANMARK NESTE?: - Det hadde vært gøy, sier Meek. Foto : Hans A rne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Hjem til jul

Lille julaften satte han seg i bilen for å reise til julefeiring hjemme hos familien i Sandnessjøen. Første stopp er Trondheim, der han så setter seg på fly videre.

- I jula skal jeg være med familien min, bare kose meg og slappe av.

Ribbena han skadet i kampen mot Mein er på bedringens vei, og før hjemturen startet var han på treningssenteret og «løftet litt vekter».

- Jeg kan ikke fighte ennå, men det blir veldig bra etter nyttår, tenker jeg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer