TIL BESIKTAS: Loris Karius. Foto: Richard Calver/REX/Shutterstock
TIL BESIKTAS: Loris Karius. Foto: Richard Calver/REX/ShutterstockVis mer

Loris Karius til Besiktas på låneavtale

Fikk slakt etter marerittkvelden. Nå forlater han Liverpool

Loris Karius går til Besiktas.

Loris Karius er klar for Besiktas på en låneavtale. Det bekrefter Liverpool lørdag.

Avtalen strekker seg over to år, og Karius slutter seg til den tyrkiske klubben umiddelbart.

- Alle i Liverpool ønsker Loris lykke til i låneperioden, skriver klubben på sine nettsider.

25-åringen har 49 kamper for Merseyside-klubben. I mai ble han den store syndebukken etter to tabber i Champions League-finalen mot Real Madrid. Mange trodde han var ferdig i klubben allerede da.

Marerittkvelden

Først kastet han ballen i beina på Karim Benzema, som nesten på ydmykende vis satte ballen rett i mål bak tyskeren. Så kom Gareth Bale inn og først scoret på et fantastisk brassespark Karius kunne gjøre lite med, men sju minutter før slutt banket waliseren til igjen. Denne gangen hadde Karius hendene på ballen, men styrte den i feil retning - rett i mål.

Karius var klar over at han hadde gjort noen store feil, og slukøret og gråtende gikk han i møte med Liverpool-fansen etter kampen. Der fikk han strålende applaus.

Også styreformann for Liverpools supporterklubb i Norge, Per Christian Møller, støttet Karius etter tabbene. Han mente man måtte dømme Karius ut fra det han gjorde i fjorårssesongen.

- Han har sannsynligvis ikke gjort noen sånne tabber noen gang, i alle fall ikke i Liverpool. Så sparer han to til finalen. Det er trist, men man kan ikke se på ham bare ut fra denne kampen, sa Møller dagen derpå.

Hjernerystelse

Karius mottok dog ikke bare støtte. Han fikk også dødstrusler etter tabbekvelden.

Senere bekreftet amerikanske forskere at Karius pådro seg en hjernerystelse i oppgjøret etter en duell med Sergio Ramos.

- Karius gjennomgikk et x-antall undersøkelser her hos oss ved Massachusetts General Hospital, og vi har konkludert med at Mr. Karius pådro seg en hjernerystelse i kampen mot Real Madrid 26. mai, het det i pressemeldingen fra sykehuset i Boston.