Therese Johaug vant minitouren i Ruka.

Fikk slakt og stormet ut

Therese Johaug (32) fikk en drømmestart på sesongen og vant minitouren i Finland. Bak ble det et voldsomt drama. Linn Svahn falt, freste mot journalist og stormet ut av stadion.

SPORTSNYHETENE: Therese Johaug (32) fikk en drømmestart på sesongen og vant minitouren i Finland. Bak ble det et voldsomt drama. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Therese Johaug gikk ut først på dagens 10 kilometer lange jaktstart. Bak jaget et tog bestående av Frida Karlsson, Natalja Neprjajeva, Tatiana Sorina og Maja Dahlqvist - som startet mellom 16 og 20 sekunder bak Dalsbygda-ekspressen.

Allerede etter 2,5 kilometer hadde gruppa bak tapt flere sekunder til Johaug, mens Linn Svahn hadde kommet opp.

Suveren seier

Det virket som det kom til å bli en rotterace om de andre pallplassene, for ved hver mellomtid ble avstanden opp til Johaug større og større.

Etter 5 kilometer var Johaugs ledelse på 32 sekunder, mens Ebba Andersson hadde kommet opp til gruppen med Frida Karlsson, Natalja Neprjajeva, Tatiana Sorina, Maja Dahlqvist og Linn Svahn.

Og ledelsen bare økte og økte, og til slutt kunne Johaug gå inn til en suveren seier, mens det hele endte med en sluttspurt bak.

Det var gårsdagens bombe Tatjana Sorina som var best inne på stadion. Hun tok andreplassen foran Ebba Andersson, men det var ikke uten stor dramatikk.

- Denne helgen var viktig for meg, så jeg er veldig glad. Kroppen og skia var veldig bra i dag, sier Johaug i et FIS-intervju.

PALLEN: Tatjana Sorina sammen med Therese Johaug og Ebba Andersson. Foto: NTB
PALLEN: Tatjana Sorina sammen med Therese Johaug og Ebba Andersson. Foto: NTB Vis mer

Svensk slakt

Etter sju kilometer - tre kilometer før mål - begynte det taktiske spillet i gruppa. Karlsson stoppet opp et par ganger for å se seg rundt, men den russiske duoen Sorina og Neprjajeva holdt seg helt rolig bak i gruppa.

NRKs kommentatorduo reagerte voldsomt på at Ebba Andersson og Karlsson tok det bedagelig inn på stadion og inn mot de tøffe bakkene.

- Hva i all verden tenker de på? Lar de sprinterne hvile er det større sannsynlighet at de taper, utbrøt Jann Post.

Dramatisk slutt

Med halvannen kilometer igjen sto feltet helt stille flere ganger, og plutselig ble det voldsomt dramatikk. For mens kamera fulgte Johaug inne på stadion, ble plutselig Svahn, Dahlqvist og Neprjajeva borte fra gruppa bak.

SPORTSNYHETENE: Therese Johaug (32) fikk en drømmestart på sesongen og vant minitouren i Finland. Bak ble det et voldsomt drama. Video: NRK Vis mer

Etter målgang forteller svenske Maja Dahlqvist at det var et på grunn av et fall i en bakke.

- Ebba gikk ut av sporet og Maja kom i stor fart bak. Hun og Linn (Svahn) falt, sier Frida Karlsson til SVT.

- Vi krasjer når vi konkurrerer for en pallplass. Jeg er skikkelig forbannet, sier Maja Dahlqvist til Expressen.

Ebba Andersson selv sier at hun følte seg tvunget til å hoppe ut av sporet for å unngå krasj med en russisk kvinne.

Etter rennet var Linn Svahn irritert og gikk målrettet ut av stadion. En Aftonbladet-journalist forsøkte å få en kommentar av sprintkometen, men det ville hun ikke ha noe av:

- Ikke prøv deg! var Svahns eneste kommentar

STORMET UT: Linn Svahn. Foto: Ludvig Holmberg / Expressen
STORMET UT: Linn Svahn. Foto: Ludvig Holmberg / Expressen Vis mer

Overfor NRK sier Dahlqvist at det nå blir et oppgjør på det svenske kammerset. og det bekreftet også Svahn da hun kom tilbake til pressesonen seinere på dagen:

- Vi taklet den siste bakken dårlig. Det ble et fall som egentlig er lett å unngå. Det handler om å være litt kald og bli i sporet. Det skal ikke skje. Vi ødelegger for hverandre, sier Svahn til Expressen.

Resultat

Jaktstart kvinner, 10 km fristil:

1) Therese Johaug, Norge 25.06,2, 2) Tatjana Sorina, Russland 0.47,0 min. bak, 3) Ebba Andersson, Sverige 0.48,6, 4) Frida Karlsson, Sverige 0.50,8, 5) Rosie Brennan, USA 0.52,5, 6) Helene Marie Fossesholm, Norge 0.54,8, 7) Linn Svahn, Sverige 1.06,9, 8) Maja Dahlqvist, Sverige 1.08,8, 9) Kerttu Niskanen, Finland 1.14,5, 10) Natalja Neprjajeva, Russland 1.15,6.

Øvrige norske (topp 30): 13) Anne Kjersti Kalvå 1.31,2, 14) Lotta Udnes Weng 1.41,5, 17) Tiril Udnes Weng 2.15,2, 22) Hedda Østberg Amundsen 2.28,7, 28) Mathilde Myhrvold 3.16,6.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer