Fikk snakket ut om fyllekjøringa

Etter å ha snakket ut med manager Terry Venables var Eirik Bakke (25) nær ved å bli matchvinner i sin første kamp etter at han ble tatt for fyllekjøring natt til tirsdag.

LEEDS (Dagbladet): Leeds har lagt et lokk av taushet over hele Bakke-saken. Venables var i ferd med å svare på spørsmål om nordmannen på pressekonferansen fredag, men ble den gang stoppet av pressekontakt Don Warter som høflig minnet om at «dette er en politisak».

I går nøyde han seg med å konstatere at saken var et internt anliggende.

- Uansett hva Eirik måtte ha gjort, har vi snakket ut om det, sier Venables.

Bakkes fyllekjøring har fått lite presseomtale i England. Hovedsakene denne uka har vært de engelske landslagsspillernes gambling under sommerens VM, og Robbie Fowlers av-på-av-overgang til Manchester City.

- Eirik Bakke har ikke et navn som er stort nok til at saken blir prioritert, sier journalist David Anderson i avisa Daily Mirror til Dagbladet.

- Han valgte dessutten riktig tidspunkt. Han har sluppet billigere unna fordi andre saker har vært viktigere, sier Anderson.

Nesten matchvinner

Nordmannen var nær blitt matchvinner allerede etter fem minutter i går, men traff bare halvveis fra like innenfor 16-meteren. Venstrebeinsskuddet gikk noen meter til side for keeper Russell Hoults venstre stolpe.

Etter kampen forsvant sogndølen ut sideutgangen uten å snakke med fremmøtt norsk presse.

- Jeg har ikke inntrykk av at han er preget av det som har skjedd. Eirik var god i første omgang, ikke like god etter pause, sier Venables, som tok nordmannen av banen med 21 minutter igjen å spille.

Sjansefattig

Også West Bromwich Albions Derek McInnes - som spilte mot Bakke på midtbanen - mente nordmannen hadde spilt en god kamp.

- Vi sleit med hele midtbanen deres i første omgang. Bakke var bevegelig - og innblandet i det meste de skapte, sier McInnes.

I en meget sjansefattig kamp var Mark Viduka nærmest scoring, men to tigersprang fra Russell Hoult reddet et noe heldig bortepoeng.

GOD: Eirik Bakke klarte sine saker bra mot West Bromwich tross siste ukes turbulens.