Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk som fortjent

Den norske alpinkongen Lasse Kjus fikset i går sammenlagtseieren i verdenscupen. Da ski-jobben var gjort, lengtet han bare etter fest og ferie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Først skal vi ha en skikkelig stor feiring. Der skal jeg drikke alle under bordet, sa Lasse Kjus til mediefolket som omringet ham etter at det var klart at den berømte krystallkula er hans.

I dag drar han til Spanias solkyst for å slappe av og spille golf sammen med sin venn, golfproffen Per Haugsrud.

Presset ble stort

Etter en tidlig frokost klokka seks i går, startet den siste arbeidsdagen i sesongens verdenscup med litt nervetrøbbel for Lasse.

- Plutselig følte jeg at presset ble så stort som aldri før. I første omgang kjørte jeg så dårlig som jeg ikke har gjort på lenge, fordi jeg ikke klarte å holde tankene fri for presset, fortalte Lasse Kjus til den østerrikske TV-kanalen ORF.

Han var nede på 15. plass etter første omgang, og sammenlagt-rivalen Kjetil André Aamodt på 5. plass. I den avgjørende andreomgangen viste Lasse hvor stor idrettsutøver han er:

- Da jeg sto på start ville jeg gjerne gjøre en skikkelig sesongavslutning. Det fikk jeg til, men det var gøy at jeg og Kjetil hadde denne kampen helt til siste slutt, fortalte han til NTB.

Mer å hente

- Det er en vidunderlig følelse å være nummer én i verden. Nå må jeg passe på å forbli rolig og avslappet for å kunne holde meg på vinnersporet, sa han til østerriksk fjernsyn.

Konkurrentene kan ikke regne med en mett og fornøyd Lasse Kjus neste sesong heller. Han er motivert til å satse enda hardere:

- Jeg føler meg mye bedre rustet nå enn jeg var i fjor, men fortsatt mener jeg at jeg har mer å gå på.

- Særlig på det fysiske planet har jeg mer å hente, mente Kjus etter triumfen.

Historisk

Lasse sto denne sesongen for flere historiske bragder i bakkene. I tillegg til sine fem VM-medaljer var han blant annet også den første siden Jean-Claude Killy som kom på pallen i to renn i en klassiker (Wengen, seier i utfor og 3. plass i slalåm).

Alt dette til tross for at Lasse var syk ved juletider og måtte blant annet droppe utfor i Bormio. Lasse var også borte fra verdenscupkonkurranser i nesten en måned etter VM i Vail.

<B>TRIUMFATOR:</B> Verdens beste alpinist Lasse Kjus løftet stolt krystallkula i Sierra Nevada. Det var hans andre verdenscupseier sammenlagt. Etterpå advarte Lasse alle konkurrentene: - Jeg har mye å gå på ennå.