- Fikk som fortjent

Det så ut til å bli en katastrofehelg for Petter Solberg. Så kom regnet og ga nordmannen matchball i siste VM-runde.

- Det kommer til å bli helt vilt i Wales, sier Solberg til Dagbladet etter å ha sikret seg en imponerende femteplass i Rally Catalonia.

Ikke imponerende til å være Petter, men imponerende fordi han fikk 50 sekunders tidsstraff på aller første etappe, og lå på tiendeplass etter dag to.

Perfekte dekk

Men så kom regnet. Dekkene til Solberg fungerte perfekt, mens sammenlagtleder Carlos Sainz snurret seg fra fjerde- til sjuendeplass. Og som ikke det var nok, tok sammendragsufarlige Gilles Panizzi seieren fra Sébastien Loeb på siste etappe.

- Den gutten er født med gullhår! Jeg mistet NM-tittelen til ham i 1998 da bilen min stoppet på siste prøve på Finnskogen, og nå får han utrolig nok resultatlista i Spania til å se ut sånn han ville også! jublet storebror Henning Solberg til NTB.

Ett poeng bak

- Jeg synes ikke dette var flaks. Det er slik at desto mer du legger ned av arbeid, jo bedre går det. Og jeg jobber ræva av meg, så det var på tide at ting gikk min vei også, sier Petter.

Med gårsdagens fullklaff tok han inn på teten i VM-sammendraget. Nå ligger han bare poenget bak Carlos Sainz og Sébastien Loeb, mens Richard Burns er fire poeng bak nordmannen. Det er denne kvartetten som skal kjempe om sammenlagtseieren når siste VM-runde arrangeres om to uker i Wales - stedet hvor Petter tok sin første VM-seier noensinne i avslutningsrunden i fjor.

- Jeg har gode minner derfra, men det er også andre som har gjort det bra der før (Burns vant i 1998,1999 og 2000.) At rallyet går på grus er en fordel for teamet vårt, men jeg tror uansett det blir kamp til siste slutt.

- Det som er godt å vite, er at jeg ikke må vinne. Kommer jeg på pallen og foran Sains og Loeb, blir jeg verdensmester. Verre er det ikke.

STRÅLENDE FORNØYDE: Petter Solberg (t.h.) og hans engelske kartleser Phillip Mills jublet som etter en seier i går - tross femteplassen. Plasseringen gir nemlig Solberg en god mulighet til å bli verdensmester sammenlagt.