Fikk sparken - reddes av stjerne

Arsenals maskot fikk i går sparken av klubben. Men nå kan det se ut som Arsenal-stjerna Mesut Özil har reddet ham.

<strong>POPULÆR:</strong> Gunnersaurus har vært en del av Arsenal i 27 år. Foto: NTB
POPULÆR: Gunnersaurus har vært en del av Arsenal i 27 år. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som mange andre klubber, har Arsenal blitt hardt rammet økonomisk av coronapandemien. Det har betydd at klubben har måttet si opp flere ansatte. Det meldte Arsenal tidligere i sommer.

- Vår mål er å beskytte jobbene og grunnlønnen til våre folk så lenge vi kan. Dessverre, har vi nå kommet til et punkt hvor vi foreslår 55 oppsigelser, skrev Arsenal i august.

I går kom sjokkbeskjeden om at den kjente og kjære maskoten «Gunnersaurus» har fått sparken. Det vil si, mannen som er under dinosaurdrakta. Det er Jerry Quy som har hatt på seg dinosaurkostymet i 27 år.

Mange Arsenal-supportere har reagert på at deres kjære maskot blir sagt opp, og han har til og med fått støtte av andre klubber. Sevilla er blant dem:

Tidligere Arsenal-spiller Paul Merson reagerte også. Han synes det er synd at alle som har vokst opp med maskoten nå må se Arsenal-kamper uten ham til stede.

- Det er skuffende. Jeg synes det er en dårlig beslutning av Arsenal - det gjør jeg virkelig, sa han på Sky Sports' sending.

Men tirsdag kom Arsenal-stjerne Mesut Özil med en gladmelding til fansen og maskoten. Tyskeren skal nå donere bort deler av lønnen sin for å betale lønningene til Arsenal-maskoten.

- Jeg var så lei meg da Jerry Quy, eller vår kjente maskot «Gunnersaurus», ble frigitt etter 27 år, skriver Özil i Twitter-meldingen sin.

ESPN-journalist James Olley skriver på Twitter at Arsenals talsmann nå sier at «Gunnersaurus» skal returnere til Emirates når fansen er tilbake på kampene.

Dette er derimot ikke første forsøk på å redde maskoten. Fansen har også startet en innsamling for å redde den kjente figuren.

Independent skrev i går at fansen foreløpig hadde samlet inn rundt 100 000 norske kroner for å redde «Gunnersaurus».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer