Fikk sparken: - Trist

Mange reaksjoner på sparkingen av Ole Gunnar Solskjær.

SPARKEN: Slik reagerer fansen etter sparkingen av Ole Gunnar Solskjær utenfor Carrington. Video: Henrik Ljosland / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet): Manchester United bekreftet søndag ettermiddag at Ole Gunnar Solskjær (48) er ferdig som manager i klubben.

Nå må de på utkikk etter ny manager.

«Det må være det verst tenkelige tidspunktet for Manchester United å se etter ny manager», skriver tidligere Manchester United-spiller Michael Owen.

SPARKEN: Manchester United har sparket Ole Gunnar Solskjær. Dette er de potensielle kandidatene for til å ta over for nordmannen. REPORTER: Henrik Ljosland. Vis mer

Øyvind Alsaker kommenterte den siste kampen til Solskjær - 1-4 mot Watford lørdag.

- Det er som forventet etter det som har skjedd den siste tiden. Det har blitt for mange ydmykende tap - tap i det hele tatt. Det ser ut som ta spillergruppa hadde gitt opp Solskjær sitt prosjekt, sier Alsaker til Dagbladet.

- Nå var det siste mulighet til å slå tilbake, mot et bunnlag i Premier League, også fikk de skikkelig juling, sier han videre.

Solskjær mønstrer et sterkt mannskap, og håpet var at de røde skulle ta steget helt opp i tippen.

- Det har ikke gått i riktig retning. Dette var høsten de skulle ta opp kampen mot de beste, og de har aldri vært lenger unna, mener Alsaker.

- Umulig å snu skuta

Tidligere sportskommentator Arne Scheie kaller nyheten «trist».

- Min umiddelbare reaksjon er at dette er veldig trist for ham, for klubben, og for alle supporterne, sier Scheie til Dagbladet.

SPARKET: Etter alle solemerker skal Ole Gunnar Solskjær være ferdig som Manchester United trener. Søndag morgen ble United-stjernene sett ankomme Carrington. Video: Henrik Ljosland. Vis mer

Scheie mener avgjørelsen ikke er uventet.

- Managere og fotballedere lever av resultater, og resultatene har gått imot Manchester United. Da er det veldig vanskelig å få dette til å gå i hop. Fotballhistorien forteller det at når en klubb taper, og taper over tid, og man i tillegg får pressen og supportere og ledelsen imot seg, er det umulig å snu den skuta, sier Scheie.

Han fortsetter:

- Jeg tror at ledelsen også blir preget av det enorme mediekjøret som er i England.

- Ingen vei tilbake

TV 2-kommentator Simen Møller er ikke overrasket. Han sier at han hadde en sterk følelse av at det var denne veien det gikk etter gårsdagens kamp mot Watford.

- Både unnskyldningen og resignasjonen etter kampen på stadion, og all håpløsheten fra United-fans som man snakker med og leser på sosiale medier. Da forstår man at nå var det faktisk ingen vei tilbake, sier han til Dagbladet.

Møller fortsetter:

- Det er ikke uventet, annet enn at klubben har latt ham sitte til tross for veldig svake resultater.

- Så heller uventet at det ikke skjedde tidligere?

- Jeg trodde at de skulle gjøre det etter Liverpool-kampen. Da de ikke gjorde det etter Liverpool-kampen, tenkte jeg: Nå skal det voldsomt mye til. De har ikke lyst til å sparke ham, men det er noe med 4-1 med Watford, og det fullt fortjent, som sa at dette går faktisk ikke lenger.

- Mistet garderoben

- Det første jeg satt igjen med etter kampen mot Watford, var at dette var nok hans siste kamp som sjef i Manchester United. Det så ut som utviklingen hadde stoppet fullstendig opp, TV 2-ekspert Erik Huseklepp til Dagbladet.

Tidligere har klubben klart å mobilisere når de har hatt kniven mot strupen, mener han.

- Det har skjedd mange ganger under Solskjær, at det har begynt å storme rundt jobben hans, og så har de tatt noen virkelige skalper og slått tilbake igjen. Det var et klart og tydelig signal, tidligere, om at han hadde spillergruppen med seg.

Nå klarer de ikke det, mener han.

- Og da er det på samme måte et klart og tydelig signal om at han faktisk har mistet garderoben. Det er ingen av spillerne som tar tak. Det er ingen som står fram når de trenger det som mest.

Meningene i sosiale medier er mange. Her er noen av dem:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer