Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk sparken av klubben etter å ha blitt arrestert for kampfiksing

Nå vil han ha jobben sin tilbake.

HEVDER HAN ER USKYLDIG: Cristian Montano fikk sparken av Oldham da han ble arrestert for kampfiksing. Nå vil han ha jobben sin tilbake etter at han ikke ble siktet av politiet. Foto: AP Photo/PA, Nick Potts/NTB Scanpix
HEVDER HAN ER USKYLDIG: Cristian Montano fikk sparken av Oldham da han ble arrestert for kampfiksing. Nå vil han ha jobben sin tilbake etter at han ikke ble siktet av politiet. Foto: AP Photo/PA, Nick Potts/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): League One-klubben Oldham gikk drastisk til verks da vingen Cristian Montano ble arrestert som følge av en kampfiksing-etterforskning. Spilleren var en av seks menn som ble arrestert.

Fotballspilleren skal blant annet ha forsøkt å pådra seg et gult kort for penger i kampen mot Wolverhampton i oktober. Montano ble først suspendert uten lønn av klubben da beskyldningene dukket opp, og nå er han altså ferdig i Oldham.

- Det har vært en tøff uke for klubben. Det er ikke en enkel avgjørelse vi har kommet fram til, men den ble gjort, sier klubbdirektør Barry Owen til engelske BBC.

Nekter for alt Selv nekter hovedpersonen for at han har vært involvert i kampfiksingskandalen, og ønsker etterforskerne velkommen til å samarbeide med ham. Nå vil han forsøke å overbevise klubben om at han er uskyldig, slik at han får tilbake jobben.

«Etter at han ble arrestert for kampfiksing, har Cristian Montano skuffende fått vite at Oldham har bestemt seg for å si opp kontrakten hans», heter det i en uttalelse fra advokaten til spilleren, skriver The Guardian.

Montano hevder at klubben ikke har hørt hans versjon, og ikke vil høre på at han er uskyldig. Spilleren vil nå utfordre klubbens avgjørelse om å gi han sparken, fordi han mener det ikke gir mening. Politiet har ikke siktet Montano for noe ennå, og han reagerer derfor på at Oldham ikke har tatt en prat med ham.

Det hører med til historien at Montano også har blitt beskyldt for å angripe en kvinne i juli 2012. Montano og to andre menn nekter for at de skal ha forsøkt å voldta kvinnen, skriver The Mirror.