Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Niko Kovac klar som Bayern München-trener neste sesong

Fikk sparken etter Norge-tap, nå er han klar som ny Bayern-trener

Bayern München bekreftet fredag at kroaten Niko Kovac blir lagets nye trener fra neste sesong.

SJEF I GAMLEKLUBBEN: Niko Kovac tar over som Bayern München-trener fra 1. juli, etter to sterke sesonger som trener for Eintracht Frankfurt. Foto: Pixathlon/REX/Shutterstock/NTB scanpix
SJEF I GAMLEKLUBBEN: Niko Kovac tar over som Bayern München-trener fra 1. juli, etter to sterke sesonger som trener for Eintracht Frankfurt. Foto: Pixathlon/REX/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

46-åringen kommer fra trenerjobben i Eintracht Frankfurt. Han etterfølger 72-årige Jupp Heynckes, som med stor suksess har vikariert som Bayern-trener siden Carlo Ancelotti fikk sparken i fjor høst. Heynckes velger å gå tilbake til pensjonistenes rekker.

Flere tyske medier meldte allerede torsdag at Kovac får jobben i Bayern. Fredag ettermiddag bekreftet klubbens sportsdirektør Hasan Salihamidzic at det blir slik. Kovac får en treårskontrakt og starter i jobben 1. juli. Han får med sin bror Robert som assistent.

- Han er den perfekte trener for oss. Niko kjenner denne klubbens ledere og struktur, vår DNA. Vi har et svært godt forhold fra før, og han er både hardt arbeidende og omhyggelig i måten han jobber. Det er akkurat hva vi trenger, sa Salihamidzic.

Frankfurt-misnøye

Klubben har vært på trenerjakt siden siste forsøk på å overtale Heynckes til å fortsette ble avslått. Thomas Tuchel takket nei til samtaler med klubben. I motsetning til andre kandidater som Ralph Hasenhüttl (Leipzig) og Julian Nagelsmann (Hoffenheim) har Kovac ifølge Kicker en klausul i sin kontrakt som tillater ham å bytte jobb.

Eintracht Frankfurts sportsdirektør Fredi Bobic sier at han respekterer Kovacs avgjørelse om å bytte arbeidsgiver, men reagerer på tidspunktet. Han mener at det var Bayern som lekket nyheten til mediene torsdag.

- Rett før viktige serie- og cupkamper er dette et uheldig tidspunkt for oss. Måten informasjonen ble lekket, og slett ikke fra vår side, er irriterende, uprofesjonelt og svært respektløst, sa han.

Suksessrik

Kovac ble født i Berlin, der hans foreldre var gjestearbeidere fra det daværende Jugoslavia. Han vokste opp i Tyskland og spilte for tyske klubber det meste av sin fotballkarriere, deriblant noen sesonger for Bayern München.

Landslagsfotball spilte han for Kroatia, i tiden 1996 til 2009. De fem siste årene var han kaptein. Han mistet VM-sluttspillet i 1998, da det ble kroatisk bronse, på grunn av skade.

Eintracht Frankfurt er hans første klubblag som hovedtrener. Han fikk jobben i 2016 og berget laget fra nedrykk. I fjor tok han laget til cupfinale, og denne sesongen kjemper laget om å kvalifisere seg til mesterligaen. Laget er også i semifinale i cupen mot Schalke neste uke.

Kovac var landslagssjef for Kroatia fra 2013 til 2015. I den jobben fikk han etter hvert spillerne mot seg, og han fikk sparken etter 0-2-tapet for Norge i EM-kvalifisering i september 2015.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!