Fikk sparken i Molde i august - nå tilbyr han Solskjær hjelp

Overbærende Skullerud.

- BARE Å RINGE: Tor Ole Skullerud ber Ole Gunnar Solskjær slå på tråden hvis han føler behov for det. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
- BARE Å RINGE: Tor Ole Skullerud ber Ole Gunnar Solskjær slå på tråden hvis han føler behov for det. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag annonserte Molde at Ole Gunnar Solskjær tar over romsdalsklubben som manager for andre gang.

42-åringen beskriver seg selv som svært sulten. Han har skrevet under på en kontrakt med varighet på tre og et halvt år, og leder laget allerede mot Ronny Deilas Celtic i Europa League i morgen.

- En viktig mann Solskjær hylles både her hjemme i Norge og ute i den store verden etter å ha gått tilbake til gamleklubben. En som mener ansettelsen er godt nytt for Molde er klubbens tidligere sjef, Tor Ole Skullerud.

- Dette er en god nyhet for alle som er glade i Molde Fotballklubb. Ole Gunnar er en viktig mann å få plass for klubben, sier «Toro» til Dagbladet.

Skullerud tok over Molde da Solskjær forsvant til Cardiff og Premier League i januar 2014, og fikk umiddelbar suksess med de blåhvite. 44-åringen ledet laget til «the double» på første forsøk.

Denne sesongen ble imidlertid langt tyngre. Molde har slitt i Tippeligaen hele veien, og 1. juli meldte klubben at Skullerud - av familiære hensyn - ville gå av som Molde-sjef etter inneværende sesong.

Bare fem uker seinere kom imidlertid beskjeden om at Skullerud og assistent Bård Wiggen hadde fått sparken med umiddelbar virkning.

Overbærende Den avgjørelsen fikk flere fotballeksperter til å slakte Molde-styret for det de mente var en lite gjennomtenkt avgjørelse. I mellomtiden har Erling Moe vært midlertidig trener i klubben.

Tor Ole Skullerud tok imidlertid kontraktsbruddet pent - i hvert fall utad - og nå viser han seg som en overbærende mann. Han åpner nemlig opp for å hjelpe Solskjær om Molde-manageren skulle føle behov for det.

- Ole Gunnar kan gjerne ringe meg om det er noen han lurer på. Jeg snakka med ham da jeg tok over, så det er bare for ham å gjøre det samme, sier Skullerud til Dagbladet.

Østlendingen har brukt tida blant annet på å jobbe som fotballekspert på TV de siste ukene. Han er ikke i tvil om at Solskjær er rett mann for Molde nå.

- Det er åpenbart at han er rett mann. Han vil kunne skape ny entusiasme og en ny interese rundt klubben. Han vil vekke en del ting til live igjen, og det tror jeg vil ha en god effekt på garderoben. Han har en høy stjerne i hele systemet i Molde, sier han.

Greit med hyllest Skullerud mener det ikke er til forkleinelse for verken ham selv eller Erling Moe at Solskjær nå hylles for Molde-returen.

- Det er ikke urettferdig. Jeg har selv vært med på stolte ting i Molde og blitt hyllet for det vi har fått til. Det var hyggelig. At Ole Gunnar blir hyllet nå er helt naturlig. Han har en stjerne i hele Norge, og det fortjener han.

I formiddag sa Rosenborg-sjef Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet at det er pressen som har framstilt Solskjær som «verdens beste trener» og at verken Solskjær eller andre norske trenere skiller seg så mye ut at de kan revolusjonere et lag.

Skullerud mener RBK-treneren har et poeng.

- Generelt sett så er det sånn i bransjen at det svartmales. Enten er man genial eller ubrukelig, og det er et problem. Man er sjelden så god eller så dårlig som man blir framstilt som. Sånn sett forstår jeg hva Kåre mener, sier Skullerud.

Usikker på trener-comebacket Den arbeidsløse treneren har reflektert mye over hva som ikke har stemt for sjuendeplasserte Molde denne sesongen, men - som han sier - det er ikke en diskusjon han ønsker å ta offentlig.

Men Skullerud åpner altså opp for at Solskjær kan slå på tråden hvis han føler behov for det.

- Når er du forresten tilbake som trener selv?

- Vi får se.

- Kan du bli en Solskjær-motstander i Tippeligaen i 2016?

- Det er for tidlig å si. Jeg har alle muligheter åpne, så vi får se.