<strong>MED ET SMIL:</strong> Om David Nielsen ble sparket eller sa opp sjøl som Strømsgodset-trener er ikke så godt å si. Men han er uansett ferdig i klubben. Her sammen med sportslig leder Jostein Flo, som på flekken utropte seg selv og Nilesen som Godsets to beste spisser gjennom tidene. Foto: Tormod Brenna
MED ET SMIL: Om David Nielsen ble sparket eller sa opp sjøl som Strømsgodset-trener er ikke så godt å si. Men han er uansett ferdig i klubben. Her sammen med sportslig leder Jostein Flo, som på flekken utropte seg selv og Nilesen som Godsets to beste spisser gjennom tidene. Foto: Tormod Brenna Vis mer

Fikk sparken med et smil

Strømsgodset er noe helt spesielt. Selv det å sparke trenere gjør de på godslig og smilende vis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DRAMMEN (Dagbladet): Det eneste sportslig leder Jostein Flo og avgående trener David Nielsen var en smule uenige om i kveld, var om hvem som egentlig sparket hvem.
- Jeg mener det var min beslutning å trekke meg. Klubben mener det var deres. 
- Uansett er det en meget lykkelig skilsmisse. No bad feelings. Jostein Flo og jeg har opparbeidet et solid vennskap som er like sterkt i dag som i går, sa Nielsen foran pressekorpset på Marienlyst i kveld.
Hoppet etter Wirkola Utenfor ligger grasmatta hvor Godset feiret usannsynlige triumfer med Ronny Deila som sjef. Han ble snappet opp av det store utland, og inn kom assistensen Nielsen.
Det har ikke gått like bra. Etter at Deila forsvant, ble laget svekket. Sentrale spillere forsvant. Martin Ødegaard er bare en av dem.
Men forventningene til drammenserne forsvant ikke. Den var - og er - fortsatt skyhøy.
- Det er riktig. Det er store forventninger her. De har vi ikke innfridd. Derfor, og fordi jeg ikke føler jeg har fått de resultatene vi burde hatt, synes jeg det er riktig å trekke meg nå, sier Nielsen til Dagbladet.
- Når bestemte du deg?
 
- Det har vært en gradvis prosess. Vi har fått noen spillere til å blomstre, og det har absolutt vært positive ting. Vi har tidvis spilt den offensive fotballen vi ønsker å spille. Men det har ikke vært nok. Ingen dårlig jobb - Har Nielsen gjort en dårlig jobb, Jostein Flo?
 
- Nei. Han er en uredd og god trener som tok denne oppgaven på et vanskelig tidspunkt. At vi nå skilles som svært gode venner, viser også at David er en svært fornuftig mann. Han har ikke fått ut det potensialet i laget som han ønsket. 
- Hva nå?  Ut på markedet?
 
- Nå overtar assistenttrener Bjørn Petter Ingebretsen. Han er en erfaren mann som har vært i klubben siden 2005 og kjenner den ut og inn. Vi i Strømsgodset ønsker ikke bare å utvikle spillere, vi utvikler gjerne også våre egne trenere. 
- Så han kan bli fast? 
 
- Han er en potensiell kandidat, sier Jostein Flo.
Ingen skittentøysvask David Nielsen hadde kontrakt med Strømsgodset ut 2017-sesongen, og er dermed ganske sikkert berettiget til en anstendig sluttpakke.
- Jeg får jo en sluttpakke, men det er vanlig i arbeidslivet, sier han.
- Jeg vil ikke si noe om det annet enn at alt dette er avklart i kontrakten David skrev under da han overtok trenerjobben etter Ronny Deila, sier Jostein Flo til Dagbladet.
Og legger til:
- Det blir neppe noen retssak eller skittentøysvask etter dette.
Avviser ikke Brann David Nielsen har bestemt seg for å fortsette som fotballtrener. Og da Brann gikk på en kjempekaramell i form av 1-4 tap i Levanger i kveld, var spørsmålene uungåelige.
Dansken kjenner klubben godt etter å ha spilt der i mer enn to sesonger.
- Jeg skjønner at du spør, men det blir jo bare spekulasjoner, sier han - men avviser ikke tanken om tilbudet skulle komme.
- Det tenker jeg ikke på nå. Nå skal jeg hjem og slappe av noen dager. Jeg skal faktisk vaske gulv. Det er det altfor lenge siden jeg har gjort. 
- Og så skal jeg reise ned til U21-VM og lære enda mer om fotball.
- Men før det skal jeg sitte på tribunen her på søndag og heie på et Godset-lag som jeg håper vil sprudle mot Lillestrøm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer