Fikk sparken

Tidligere i høst fikk løperen Sergejs Senins (31) sparken i TIK. I går spilte han igjen, på én-kampskontrakt.

- Siden han fortsatt er i Trondheim, spurte vi om han ville stille opp for oss i en prekær situasjon. Med to pensjonister og to tenåringer uten A-lagserfaring i tillegg, hadde vi til slutt 14 mann, sier TIK-trener Hasse Hansson til Dagbladet.

Selv om 14 TIK-spillere er syke eller skadd, fikk klubben nei fra Ishockeyforbundet da den ba om å få kampen utsatt.

- Det var skandaløst av forbundet å la kampen gå. Den siste som ringte og meldte forfall, var landslagskeeper Joakim Wiberg. Han hadde 39,5 i feber, sier TIK's assistenttrener Roald Nilsen.

Ishockeyforbundet holdt seg til regelverket, men innrømmer at de er strenge. - I reglene står det at kampen skal spilles hvis et lag har seks faste utespillerne disponible. TIK hadde igjen åtte utespillere, og et eldre- og yngre juniorlag å hente folk fra. Den stramme linja har med forutsigbarhet og likebehandling av klubbene å gjøre. Også tidligere i sesongen har flere klubber stilt til dels sterkt svekket, sier ishockeyforbundets generalsekretær Terje Jørgensen.

Sparkede Sergejs Senins ville helst spilt mer for TIK, men får ingen ny kontrakt. Lørdag reiser han hjem til Latvia.

- Jeg skulle gjerne blitt i Norge, men har ingen steder å spille, sier 31-åringen etter 0-6 tapet.

Pensjonistdugnad

Hockeypensjonistene Roger Olsen (34, back) og Børge Andersen (løper, 31) regner heller ikke med å spille flere eliteseriekamper for TIK.

- Jeg la opp etter forrige sesong, og er med litt for moro i Atlantic Icebreakers i 3. divisjon. Vi har fire 60-åringer på laget, og et snitt på 40 år. Kampen i går var en liten dugnad for TIK. Heldigvis ble det bare noen korte, enkle bytter, sier Roger Olsen.

- Jeg trente med TIK for første gang mandag, og prøvde hele tida å spare på kreftene. I likhet med Roger, spiller også jeg i 3. divisjon - i Rosenborg Black Bacon. I går følte jeg ikke at jeg bidro noe særlig, sier Børge Andersen.

20 spillere ute

Mens TIK manglet 14 spillere, hadde Vålerenga seks mann på syke- eller skadelista i går. Lagkaptein Vegard Barlie har strukket leddbåndet, men skal prøve seg på treninga til helga. Øystein Olsen har lyskestrekk, Tommy Marthinsen sliter med rygg- og hodeproblemer mens Joakim Sæther, Joakim Larsen og Tom André Jakobsen har influensa.

- I tillegg var flere av spillerne i går hanglete. For å hindre at vi blir like hardt rammet som TIK, dropper vi dagens trening, sier Vålerenga-trener Petter Thoresen.

- Effektive

Han forsvarer at Ishockeyforbundet ikke utsatte kampen, og synes Vålerenga-spillerne gjorde det de måtte.

- Bjørge Josefsen sto bra i mål, vi var effektive, og hadde bra kvalitet i overtallsspillet. Samtidig mener jeg TIK kunne spilt jevnt med oss hvis om de hadde trodd litt mer på seg sjøl, sier Petter Thoresen til Dagbladet.