Fikk sparken

Slaven Bilic ferdig i West Bromwich.

IKKE NOK: 1-1 mot Manchester City var ikke nok til at Slaven Bilic reddet jobben. Foto: Martin Rickett / POOL / AFP / NTB
IKKE NOK: 1-1 mot Manchester City var ikke nok til at Slaven Bilic reddet jobben. Foto: Martin Rickett / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

West Bromwich bekrefter på sine offisielle hjemmesider at manager Slaven Bilic fått sparken i Premier League-klubben. Trenerne Dean Računica, Danilo Butorović og Julian Dicks er også ferdige.

Bilic skal ha fått beskjeden i forkant av onsdagens treningsøkt.

Det skjer dagen etter det sterke 1-1-resultatet mot Manchester City på Etihad og Bilic er den første manageren som får sparken i inneværende Premier League-sesong.

WBA ligger på 19.-plass i Premier League og har bare én seier på 13 seriekamper etter opprykket. Bilic har vært manager i klubben siden juni 2019, og styrte WBA til andreplass i Championship forrige sesong.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær fikk blant annet spørsmål om sparkingen på onsdagens pressekonferanse. Han tror klubbene tenker seg om to ganger før de sparker managere, med tanke på coronapandemien.

- Det er trist å høre at Slaven har mistet jobben, jeg syns han har gjort det fantastisk med dem, som da han sikret opprykket. Jeg er sikker på at han vil få en ny jobb når han ønsker. Forhåpentligvis vil flere klubber tenke mer langsiktig. Vi må selvfølgelig ha resultater på kort sikt, men alle vet at kontinuitet er nøkkelen til suksess, men ikke alle har tålmodigheten, sier Solskjær.

Ifølge rapportene er det tidligere England-manager Sam Allardyce som er i ferd med å ta over roret etter Bilic. Han skal være nær en avtale med WBA som varer et halvt år, skriver blant andre The Athletic og The Telegraph, ifølge NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer